Droom van Westlandse bierbrouwers komt uit

Algemeen
Ad Zwinkels en Marty Olsthoorn met de nieuwe tripel.
Ad Zwinkels en Marty Olsthoorn met de nieuwe tripel. (Foto: PR)

Een succesvol Westlands biermerk, dat was de vurige wens van Ad Zwinkels en Marty Olsthoorn toen ze eind vorig jaar ZWOL oprichtten. Komende zaterdag introduceren de Westlanders hun derde bier, een tripel die luistert naar de naam Laikt Me Sterrek.

“Westland was niet goed vertegenwoordigd in het bierschap”, aldus Ad Zwinkels uit ’s-Gravenzande. “Daar moest verandering in komen!” Samen met Marty Olsthoorn startte hij vorig jaar Westlandse Bierbrouwerij ZWOL. In september kwam hun eerste bier, een IPA, op de markt en in januari volgde een blond bier.

“De reacties zijn heel positief,” aldus een trotse Marty. “Inmiddels zijn onze bieren te koop bij vrijwel alle slijterijen in het Westland en ook steeds meer Westlandse café, restaurants en strandtenten.” De focus op de Westlandse roots lijkt aan te slaan, maar de smaak van het bier is natuurlijk het belangrijkste. “Wij ontwikkelen al onze recepten zelf en gaan voor optimale smaak.”

Het bier dat zaterdag 2 april wordt geïntroduceerd is een echt speciaalbier. “Onze tripel heeft 9% alcohol, maar blijft toegankelijk. Het is een kruidig bier, met veel aroma, een aangename bitterheid en een licht zoetje,” aldus brouwer Ad.

Om zoveel mogelijk mensen het nieuwe Westlandse bier te laten proeven staan de brouwers op zaterdag 2 april bij Mitra Wateringen en Mitra Monster om proefglaasjes uit te delen. De avond ervoor is de officiële lancering bij Brasserie Mirell in Naaldwijk.

“Zo’n introductie is altijd weer spannend,” aldus Marty. “Maar we zijn ervan overtuigd dat Westland ook van ons derde bier gaat genieten!”