‘De Lier Vaart Mee’ doet zijn naam eer aan

Algemeen
Na twee jaar zonder Varend Corso staat De Lier Vaart Mee te trappelen om weer uit te varen.
Na twee jaar zonder Varend Corso staat De Lier Vaart Mee te trappelen om weer uit te varen. (Foto: PR)

Na een gedwongen pauze van twee jaar is Stichting De Lier Vaart Mee uit de startblokken geschoten voor de Corsoboot van 2022.

Varend Corso 2022

De stichting is de coronaperiode niet zonder kleerscheuren doorgekomen. “Geurt Stellaard heeft de voorzittershamer ingeleverd”, zegt secretaris Mariska van der Bos. “Jammer, maar om diverse redenen zag Geurt van verder samenwerking af. Dat stelde ons wel voor een probleem, immers over drie maanden vindt ‘Finally Showtime’ al plaats en vindt maar een zo snel een nieuwe voorzitter.”

Techniek

Een interim-voorzitter stond staande de vergadering op in de persoon van Jack Groenewegen. De schipper en eigenaar van de Lierse boot bleek bereid het voorzitterschap tijdelijk op zich te nemen. “Het zou toch te gek zijn als De Lier er dit jaar, na twee corsoloze jaren, niet bij zou zijn. Daarom ga ik als interim-voorzitter aan het werk, met de intentie om zo snel mogelijk een opvolger te vinden. Als arrangeur treedt Marjo Hoogerbrugge dit jaar voor de laatste keer op. Zij is jaren verantwoordelijk geweest voor het arrangement. Haar opvolgster heeft zich inmiddels al gemeld. Renate van Staalduinen zal haar dit jaar assisteren. We missen nog wel mensen voorde techniek. Omdat sommige bruggen redelijk laag zijn moet er op de boot nog wel eens iets worden neergehaald. Daarvoor worden jaarlijks vernuftige constructies gebouwd. Daarvoor moeten we nog wel een paar mensen hebben.”

Enthousiast

De Lier Vaart Mee zal ook op zoek moeten naar sponsoren die een flitsende inzending financieel mogelijk gaan maken. “Door de coronaperikelen zijn de banden met de sponsoren helaas wat verwaterd. In coronatijd mocht je nergens naar toe en bovendien werd het Corso twee jaar afgeblazen en dan heeft het geen zin om bedrijven om een bijdrage te vragen, Jammer, maar het is niet anders. Samen met onze oud-voorzitter Rien van Dam ga ik de sponsoren benaderen met de vraag of we weer op ze kunnen rekenen. Ik hoop dat ze net zo enthousiast reageren als de leden van de werkgroep die bij wijze van spreken staan te trappelen om weer aan de slag te gaan.”