Wie verdient dit jaar de Vrijwilligersprijs WestlandHart?

Algemeen
Vorig jaar wonnen de vrijwilligers van Fietsen voor m'n eten en van School's Cool Westland.
Vorig jaar wonnen de vrijwilligers van Fietsen voor m'n eten en van School's Cool Westland. (Foto: Thierry Schut)

Vanaf vandaag kan er weer genomineerd worden voor vrijwilligersprijs WestlandHart.

Wethouder Piet Vreugdenhil kijkt ieder jaar uit naar het jureren. “Het WestlandHart heeft sinds vorig jaar een iets ander jasje, maar het mag toch zeker inmiddels een traditie genoemd worden. Het is zo mooi om te zien wat er allemaal wordt bereikt met de hulp van vrijwilligers. En het is niet alleen aan de jury straks, ook de inwoners mogen uit de vier genomineerden een winnaar kiezen. Dus ik kijk uit naar alle inzendingen van organisaties die met hun vrijwilligers een onmisbare rol hebben in Westland.”

Het nomineren

De inwoners van gemeente Westland kunnen organisaties uit Westland aanmelden om kans te maken op de hoofdprijs. Uit deze nominaties bekijkt een onafhankelijke vakjury de organisaties. Hierbij wordt gekeken naar wat deze organisaties hebben gedaan het afgelopen jaar. Wat hebben zij ondernomen waardoor zij eruit springen op het gebied van vrijwilligerswerk?

De prijs

De uiteindelijk vier genomineerden zijn eigenlijk allemaal al winnaars. Zij ontvangen een geldbedrag van € 2500 én een promotievideo. Uit deze vier kandidaten kiest de jury een winnaar én kiezen de inwoners van Westland een winnaar. Deze twee winnaars ontvangen het kunstwerk WestlandHart.

Iedereen kan tot 17 april een vrijwilligersorganisatie aanmelden via www.westlandhart.nl.