Afbeelding
(Foto: Joke van Geest)

Bezoek Westland richt pijlen op agrotoerisme

Algemeen

Op dinsdagmiddag 29 maart heeft Stichting Bezoek Westland - na 2 jaar afwezigheid door corona - weer haar jaarlijkse bijeenkomst georganiseerd om het toeristische seizoen te openen. Wethouder Abee, verantwoordelijk voor toerisme en recreatie binnen de gemeente Westland opende het toerismeseizoen. Ongeveer 65 partners en relaties van Bezoek Westland waren bijeen bij De Tuinderij om zich te laten inspireren door het thema ‘Agrotoerisme’. Glastuinbouw is wat Westland Westland maakt. Onze trots willen we delen en meer onder de aandacht brengen bij toeristen. Alle initiatieven die tuinders hebben dragen bij aan meer bewustwording van wat er daadwerkelijk achter al dat glas gebeurt, maar het draagt ook bij aan een gevoel van trots van onze eigen inwoners. Bezoek Westland en de gemeente Westland zullen zich de komende jaren hard maken voor agrotoerisme. De bijeenkomst leverde ook nog een nieuw idee op: ondernemers willen met een heuse cabriobus tours langs verschillende kassen organiseren. Dit idee zal op korte termijn, met ondersteuning van Bezoek Westland, verder worden uitgewerkt. Als eerste zullen leden van de nieuwe gemeenteraad en het college van B&W en Oekraïense vluchtelingen worden uitgenodigd om mee te gaan.

Panelgesprek

Voorzitter Angelique de Wit heette de aanwezigen via een videoboodschap welkom. Tuinbouwondernemers Freek Wesstein van Dr. Green (Aloë vera) en Roel de Bakker van Prominent/Bakkie Fietsen (tomaten en meloenen) vertelden een inspirerend verhaal over het belang dat zij hechten aan het directe contact met consumenten en het ontvangen van bezoekers in hun kassen. Freek Wesstein legde in zijn verhaal de link naar wijngebied Stellenbosch in Zuid-Afrika en hoe ze daar bezoek aan wijnhuizen mogelijk maken. Roel de Bakker vertelde over het belang van verse groenten en fruit voor de gezondheid en de rol die het Westland daarin speelt. Dagpresentator Rob Veenman leidde vervolgens een panelgesprek, waarin naast de gastsprekers ook Ruud van Mil (De Tuinderij) en Aad Verduijn (Westland Horti Tours) plaatsnamen. Hierin kwam o.a. naar voren dat het Westland - nog steeds - te bescheiden naar buiten treedt met wat ze te bieden heeft en dat de link tussen glastuinbouw en toerisme daarvoor de nodige kansen biedt.

Nieuwe campagnes

Marketing coördinator Jeroen Beelen heeft tijdens de bijeenkomst de campagneplannen gedeeld voor komend seizoen. Er zullen online- en offlinecampagnes gaan draaien voor zowel dag- als verblijfstoerisme. “Het was ontzettend leuk om weer bij elkaar te komen en de wil en energie van de ondernemers te voelen en te zien hoe ze samen willen optrekken om nieuwe, leuke activiteiten te bedenken”, aldus Jeroen Beelen. “Ik ben trots hoe dit in Westland wordt opgepakt.”

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Senna (13) debuteert op Ibiza Sport 24 sep, 13:21
Afbeelding
Gouden Buur van Zuid-Holland woont in Leidschendam-Voorburg Cultuur 24 sep, 11:55
Afbeelding
Scouting Kwintsheul viert 75-jarig bestaan Algemeen 24 sep, 10:20
Afbeelding
Deze 4 Westlandse organisaties ontvangen geld van het Prins Bernhard Cultuurfonds Cultuur 23 sep, 22:07
Afbeelding
Van den Bos en Penning samen verder Algemeen 23 sep, 18:57
Afbeelding
Wethouder Goudswaard opent Week van de Hollandse Duinen Algemeen 23 sep, 15:20
Afbeelding
Inloopuur bij Hospice Beukenrode Algemeen 23 sep, 14:22
Afbeelding
Fietser ernstig gewond na aanrijding Burgerweg in Maasland: traumahelikopter ingezet 112-nieuws 23 sep, 09:49
Afbeelding
Ook Westland zoekt naar glazen muiltje van Assepoester Cultuur 23 sep, 09:43
Afbeelding
40 verenigingen doe mee aan Grote Clubactie Sport 23 sep, 08:51
Afbeelding
Meerdere gewonden bij ongeval op A4 bij Rijswijk 112-nieuws 23 sep, 02:55
Afbeelding
Vredesweeklezing met Ds. Bram Grandia Algemeen 22 sep, 10:45
Afbeelding
Straattheaterfestival Westland op verrassingslocatie Algemeen 22 sep, 10:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief