Inschrijving A Local Swim Westland geopend

Algemeen
Deelnemers zwemmen 2 kilometer in de Lierse Lee voor het goede doel.
Deelnemers zwemmen 2 kilometer in de Lierse Lee voor het goede doel. (Foto: ALS Westland)

Op zaterdag 6 augustus vindt de 4e editie van A Local Swim Westland plaats; een open water zwemevenement waar sportiviteit, gezelligheid en saamhorigheid centraal staat. De inschrijving voor de swim, waarmee geld wordt opgehaald voor de zenuwspierziekte ALS, is geopend.

Het idee achter A Local Swim is simpel: een deelnemer zwemt 2 kilometer in De Lee in De Lier. De kosten voor de inschrijving zijn € 45. Als zwemmer ga je de uitdaging aan om een minimale sponsorbijdrage van € 150 in te zamelen. Veel zwemmers organiseren zelf een actie, van bloemen-of groenteverkoop, klaverjasavond, wandel- en fietstochten tot schuitvaren met een drankje en hapje, enzovoort. De opbrengsten van de voorgaande edities hebben een wezenlijke bijdrage geleverd aan het onderzoek en aan de kwaliteit van zorg en leven van ALS patiënten.

Voor de jeugd zijn er kortere afstanden en lagere tarieven. De deelnemers worden goed verzorgd met onder meer een badjas, slippers, badmuts, een maaltijd, drankmunten, tijdwaarneming, omkleedgelegenheid, vervoer naar de startlocatie, entertainment etc. Je kunt je inschrijven als individu of als team.

Voorgaande edities waren een groot succes met veel deelnemers en heel veel publiek die hen kwamen toejuichen. De editie van 2020 moest twee jaar worden uitgesteld wegens corona, maar dit jaar vindt de swim eindelijk weer plaats. Deelnemers die zich in 2020 hebben ingeschreven hoeven niets te doen, zij staan nog gewoon ingeschreven. 

Inschrijven gaat via www.alocalswimwestland.nl.