Veneco Velo Dames komen langzaam op gang

Algemeen
Kirsten van Steenbergen schoot er in de tweede helft lustig op los.
Kirsten van Steenbergen schoot er in de tweede helft lustig op los. (Foto: Wilma Alleblas)

De dames van Veneco Velo kwamen afgelopen zaterdagavond in actie in de Velohal tegen de dames van Green Park Handbal Aalsmeer. En of de dames last hadden van de door hen georganiseerde pubquiz van de avond ervoor, of dat de tegenstander die onderaan de poule bungelt werd onderschat; de eerste helft was er eentje die snel vergeten moet worden. Er werden ballen slordig afgespeeld en Veneco Velo had moeite om het doel van de tegenstander te bereiken, wat resulteerde in een ruststand van 10-17.

Veneco Velo - wat het hele seizoen al te kampen heeft met diverse geblesseerde speelsters en dus speelt in wisselende samenstellingen met veel aanvullingen uit de jeugd - heeft gelukkig ook enkele zeer ervaren speelsters binnen het team. De ervaring werd in de tweede helft goed gebruikt en het leek wel of er dan ook een totaal ander team binnen de lijnen stond. Gemotiveerd en met passie werd er ouderwets gestreden voor elke bal, coach Szigmond Makaay zag zijn team punt voor punt dichterbij komen. Met mooie schoten uit de tweede lijn van onder meer Quincy Fani en Carmen Riepe, kreeg Kirsten van Steenbergen ook weer meer ruimte aan de cirkel en schoot er lustig op los. Het leek nu allemaal beter te kloppen, de snelheid zat weer in het spel en de dames uit Aalsmeer lieten de kostbare punten uit de handen glippen. Met een eindstand van 29-26 stapten de dames van Veneco toch nog tevreden van het veld af.

Ook de heren van Veneco Velo die na de dames nog in actie kwamen, boekten een klink klare overwinning op Atomium ’61 met 22-11.