Aterlierroute Wateringen/Kwintsheul zoekt kunstenaars

Algemeen
Alle kunstenaars zijn vrij een selectie van eigen werken te tonen.
Alle kunstenaars zijn vrij een selectie van eigen werken te tonen. (Foto: OAWK)

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 wordt de 7e editie gehouden van de Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul (OAWK). De werkgroep OAWK roept kunstenaars in beide kernen op deel te nemen en de eigen werken te presenteren aan het publiek.

De atelierroute is een evenement waarbij creatieve professionals en amateurs hun werk exposeren in het eigen atelier, woonhuis of in locaties zoals bijvoorbeeld een tuinbouw kas of een lokaal van een basisschool. De 7e editie staat in het teken van Vrijheid.

Tijdens het weekend worden zowel ateliers van professionals als amateurs opengesteld. Marja Ouwerling (voorzitter OAWK): “Alle kunstenaars zijn vrij een selectie van eigen werken te tonen. Daarnaast hebben de deelnemers deze editie ook de mogelijkheid om het thema Vrijheid, op een geheel eigen wijze vorm te geven en te presenteren. Door corona en de oorlog in Oekraïne een actueel onderwerp, waarvan we ons steeds meer realiseren hoe belangrijk en hoe kwetsbaar het is. Kunst is dé vorm om iets betekenisvols als vrijheid op een unieke wijze vast te leggen.” Het idee is dat de speciale ‘thema’ kunstwerken kunnen worden verkocht. De kunstenaars zijn vrij de opbrengst te schenken aan Giro555.

De vorige editie van de OAWK vond plaats in 2018 en werd door ruim 1.000 belangstellenden bezocht. Vanwege corona is de editie van 2020 komen te vervallen. 

De werkgroep OAWK doet een oproep aan alle kunstenaars uit de kernen Wateringen en Kwintsheul zich voor 20 mei a.s. aan te melden voor deelname via e-mail: openatelierroutewateringen@gmail.com. De organisatiekosten bedragen € 20,- per deelnemer. De Open Atelierroute wordt georganiseerd door de Werkgroep OAWK onder supervisie van de Culturele Raad. Zie ook www.oawk-atelierroute.nl.