Gratis boompjes op Goede Vrijdag

Algemeen
Meer bomen zijn van groot belang bij de bestrijding van hittestress, brengen schaduw en houden water vast in droge tijden.
Meer bomen zijn van groot belang bij de bestrijding van hittestress, brengen schaduw en houden water vast in droge tijden. (Foto: Westland Woont Duurzaam)

In samenwerking met het Nationaal Park Hollandse Duinen geeft Westland met steun van Plan Boom gratis boompjes weg aan inwoners van Westland.

De actie geeft Westlanders de kans om van hun tuin een Groene Tuin in Hollandse Duinen te maken; een tuin die zo natuurlijk mogelijk is ingericht. Met weinig tegels en veel streekeigen planten.

Gele kornoelje

Op vrijdag 15 april tussen 10:00 en 15:00 uur kan iedereen een gratis veldesdoorn, sporkehout of gele kornoelje ophalen op de parkeerplaats van het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen stad te Naaldwijk. Er zijn in totaal 500 boompjes beschikbaar. De boompjes zijn ongeveer een meter groot en kunnen volgens de organisatie ‘met een beetje handigheid’ worden meegenomen op de fiets. Per woonadres kunnen maximaal twee boompjes worden opgehaald.

NK Tegelwippen

De actie sluit aan bij het NK Tegelwippen, een landelijke actie waaraan gemeente Westland meedoet. Hierbij worden inwoners gestimuleerd om tuintegels te ruilen voor planten. De tegels kunnen tevens worden opgehaald door de Tegeltaxi. Zie voor meer informatie www.westlandwoontduurzaam.nl/tegeltaxi. Ook start op 12 april de week van de groene tuin.