Algemeen
Sylvian Sinke is de jongste rijder in de Junior A klasse.
Sylvian Sinke is de jongste rijder in de Junior A klasse. (Foto: Motografie.nl)

Ze zijn 6 en 9 jaar oud, maar Sylvian en Miquel Sinke uit Monster gaan op het circuit als een speer. Afgelopen weekend begon hun seizoen weer.

Dit weekend begon het NK Junior Moto Racing op de TT Junior Track in Assen. De 9-jarige Miquel Sinke uit Monster trad daar aan nadat hij vorig seizoen in een leeftijdsklasse lager, de kampioenstitel won. Zijn 6-jarige broer Sylvian klimt dit jaar eveneens op de motor.

Miquel rijdt dit jaar in de Junior B klasse dit is voor rijders tot en met 14 jaar. Hij is de jongste deelnemer in deze klasse maar omdat hij vorig jaar kampioen werd, moest hij doorstromen naar de volgende klasse. Zijn doel ligt op eindigen in de top 5.

Sylvain Sinke rijdt mee in Miquels oude klasse de Junior A. Dit is voor rijders tot en met 10 jaar. Vorig jaar heeft hij hier de laatste wedstijd meegereden maar dit jaar het volledige seizoen. Ook Sylvain is hier de jongste deelnemer.

Op 8 april vertrok de familie Sinke naar het TT Junior Track in Assen om daar de eerste wedstijden van het seizoen te racen.  Hier stonden op zaterdag een vrije training gepland en 2 kwalificaties. Er was hier op Assen regen hagel wind en soms was het weer even droog maar een volledige droge baan is er zaterdag niet geweest. Lastige omstandigheden dus.

EHBO

Net voor de middag was de eerste kwalificatie van Sylvain zijn klasse op een natte baan. De rijders hebben 15 minuten de tijd om hier hun snelste ronde te laten zien. Na de derde ronde werd Sylvain er door een snellere rijder afgereden. Omdat Sylvain niet meteen weer opstond en erg geschrokken was van de val mocht hij van de EHBO niet verder rijden. Hij moest eerst nagekeken worden bij de dokter op het circuit. Dat betekende het einde van de eerste kwalificatie; een zesde plek.

Ondertussen was Miquel al begonnen met zijn kwalificatie hier ook 15 minuten de tijd. Miquel had hier een 7e tijd op een natte baan. Niet tevreden omdat hij wist dat hij beter kon en gaf aan dat de motor ook niet deed wat die moest doen.

In de tweede kwalificatie reed Sylvain lekker. In de laatste ronde zette hij zijn beste tijd neer; P6. Miquel kwam in de tweede kwalificatie na drie rondes binnen en vertelde zijn vader dat zijn motor niet goed liep. Hij reed deze kwalificatie op zijn tweede motor. Hij kwam uit op een 7e startplek. Zijn vader en opa hebben de rest van de middag en avond er alles aangedaan om de motor goed te krijgen. Zodat hij zondag met een goede motor zou kunnen starten.

Goede start

Sylvain had in de eerste race een superstart. Hij reed 11 rondes op een opgedroogde baan met hier een daar een regendruppel. Hij reed een eenzame race; de kopgroep ging een stuk sneller. Sylvian deed zijn eigen ding en eindigde als 6e.

In de tweede race bewoog hij tijdens de start iets teveel, waardoor hij vijf seconden straftijd. Na 11 rondes kwam hij als vierde over de finish. Het was een fotofinish waarbij het op het laatste moment mis ging. Een andere racer raakte Sylvain en hij viel weer hard van zijn motor. Hij had een pijnlijke knie als gevolg, kwam als vierde over de streep en dat leverde hem, vanwege de straftijd, een vijfde plek op.

Miquel had in zijn eerste race een goede start. Hij kwam de eerst bocht als 4e door en reed dus met de kopgroep mee. In de derde ronde begon het te hagelen. De nummer 2 kwam ten val hierdoor en Miquel klapte er bovenop en viel ook. Dat leverde hem een DNF (did not finish) op. Nul punten, wat blauwe plekken en de motor moest gerepareerd worden door om race twee te kunnen rijden.

‘s Middags startte Miquel weer goed. Hij heeft de hele race op de 4e plek gereden. Omdat hij zo’n goede start had konden nummers 5 en 6 ook niet dichter in de buurt komen omdat zij bijna dezelfde tijden reden als Miquel. Miquel heeft 12 rondes erg constant gereden en dat resulteerde dus in een mooie 4e plaats. Erg tevreden en op naar de volgende wedstrijd op 7 mei in Veldhoven.

Sylvian Sinke is de jongste rijder in de Junior A klasse.Miquel Sinke verdedigt dit jaar zijn kampioenstitel.