Speelplaats Maris in Monster heeft ‘einde levensduur bereikt’

Algemeen
Buurtbewoners vinden de huidige speelplaats saai.
Buurtbewoners vinden de huidige speelplaats saai. (Foto: Westland Verstandig )

Kinderspeelplaats Maris in Monster wordt dit jaar nog vervangen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vorige week besloten.

Aanleiding voor dat besluit waren de schriftelijke vragen van Westland Verstandig inzake het opknappen van het ‘saaie’ speeltuintje eind maart, waarin Peter Duijsens het college er namens de fractie op attendeerde meerdere geluiden van ontevreden bewoners te hebben gehoord. “Onze fractie is benaderd door bewoners van de Maris in Monster die al een paar keer bij de gemeente hebben aangekaart de wens om de aanwezige speelplek voor kinderen wat vrolijker te maken door wellicht wat groen, maar ook door een andere inrichting,” schreef Duijsens. 

Het college geeft nu gehoor aan die geluiden. Wethouder Leen Snijders bevestigde dat de speelplaats inderdaad ‘het einde van zijn levensduur heeft bereikt’ en dat er een plan zal worden opgesteld om Maris op te knappen. “Dit jaar zijn wij dan ook voornemens deze speelplek te vervangen. Dit staat gepland in de tweede helft van 2022. Bij deze vervanging zullen we ook de mogelijkheden bekijken om deze speelplek te vergroenen.”