Westland vangt 578 vluchtelingen op, waarvan 262 bij particulieren

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

Gemeente Westland staat in de top 5 van Nederland als het gaat om het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne.

Het gaat om 578 mensen die het oorlogsgeweld in Oost-Europa zijn ontvlucht. 262 daarvan zijn door particulieren opgevangen, de overige 316 zijn door de gemeente gehuisvest. 


Beeld: Gemeente Westland

Binnen de veiligheidsregio Haaglanden heeft Westland het grootste aantal vluchtelingen een thuis gegeven. Den Haag volgt met 600, waarvan 100 in de particuliere opvang en daarna komt Leidschendam-Voorburg met 357 vluchtelingen, allemaal in particuliere opvang.  

Werk

Afgelopen week zijn er op twee van de drie gemeentelijke opvanglocaties bijeenkomsten gehouden voor vluchtelingen over het onderwerp ‘Werken in Westland’. Vluchtelingen uit Oekraïne mogen namelijk werken zonder werkvergunning. Sprekers van diverse werkorganisaties, zoals de WVU (Westlandse Vereniging Uitzenders), waren aanwezig om meer informatie over dit onderwerp te geven. De opkomst was groot. 

De komende week volgt een bijeenkomst over werk op de derde gemeentelijke opvanglocatie en organiseert de gemeente een bijeenkomst over dit thema voor vluchtelingen die in de gemeente Westland door particulieren zijn opgevangen. Gezien de grootte van deze groep mensen wordt deze bijeenkomst op twee avonden georganiseerd, op 21 en 26 april aanstaande. De vluchtelingen die verblijven in gastgezinnen in Westland ontvangen per post een uitnodiging met de locatie en tijd.