Reddingsorganisaties openen deuren in Ter Heijde

Algemeen
Afbeelding
(Foto: KNRM)

Aanstaande zaterdag 30 april openen Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij Ter Heijde (KNRM) en de Monsterse Reddingsbrigade (MRB) hun deuren. Van 10.00 tot 16.00 zijn bezoekers welkom.

Voor alle leeftijden is er wat te zien en beleven. Donateurs van de KNRM kunnen meevaren met de George Dijkstra en bij de MRB zijn alle vaar- en voertuigen te bekijken. Daarnaast is er een informatiemarkt en een speurtocht voor de kinderen. Peter Verweij van KRNM Ter Heijde: “Na twee jaar afwezigheid zijn we blij weer een Reddingbootdag te organiseren, dit is voor ons het moment om bestaande donateurs te bedanken en nieuwe te werven.” Mario Nederpelt van de MRB is ook blij weer een open dag te organiseren: “We kunnen bezoekers wederom laten zien hoe leuk het reddingsbrigadewerk is, hopelijk levert het ons nieuwe vrijwilligers op, hier zijn we altijd naar opzoek.”

Samenwerking

De KNRM en de MRB werken samen wanneer het aankomt op de strandhulpverlening en doen dat ook op zaterdag 30 april bij de gezamenlijke open dag. Ook andere hulpverleningspartners zoals brandweer, politie en ambulance zijn deze dag aanwezig met hun voertuigen.

Beide organisaties creëren een heus evenemententerrein. Zo treden er op het plein voor het boothuis van de KNRM een tweetal Westlandse koren op en zijn er horeca uitgiftepunten. Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom, de vrijwilligers staan u graag te woord. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid in Ter Heijde wordt bezoekers gevraagd om met de fiets te komen. Komt u toch met de auto, dan kunt u deze parkeren op parkeerterreinen Molenslag in Monster of Strand Ter Heijde.