Hoekse rugbyers veilig en op jacht naar de trophy

The Hookers begon zaterdag de wedstrijd weer erg sterk.
The Hookers begon zaterdag de wedstrijd weer erg sterk. (Foto: Max Lumenta)

Het rugbyseizoen 2021/2022 nadert zijn ontknoping en de komende weken zal blijken of het de Hoekse formatie gaat lukken de Trophy poule te winnen. Met inmiddels 5 gewonnen wedstrijden voert het samen met de Oisterwijk Oysters, die eveneens ongeslagen zijn, de ranglijst aan. Afgelopen zaterdag reisde de Hoekse ploeg naar het Zeeuwse Middelburg voor een treffen met Oemoemenoe. Winst zou lijfsbehoud in de Ereklasse betekenen. Volgend seizoen bestaat de Ereklasse uit de twaalf beste teams van Nederland. Dat zijn vier ploegen minder dan in dit seizoen.

The Hookers begon zaterdag de wedstrijd weer erg sterk; Captain Kevin Lenssen scoorde al na 2 minuten (0-7), maar dit was nog maar het begin van een ijzersterk eerste kwartier. Weliswaar benutte de thuisploeg in de 4de minuut een hele mooie penalty van zo’n 45 meter afstand op de palen (3-7), maar wie daarna naar binnen was gelopen voor een bak koffie, had zijn ogen niet geloofd bij terugkomst. Nog geen 10 minuten later stond het 3-28 voor de bezoekers en scoorden zij 3 razendsnelle try’s.

Hierna stokte de Hoekse puntenmachine en bleef het tot aan de rust stil. Na rust kreeg coach Glen Vertongen zijn ploeg weer op de rit en kwamen er weer punten op het bord. Bo Donkersloot en Jack Slob tekenen net als voor rust voor een score en Kevin Lenssen beëindigde de wedstrijd net zoals hij hem begonnen was en scoorde de laatste try. Een fraaie 3-68 overwinning laat zien dat the Hookers klaar zijn voor de grote finale over drie weken. Plaats van handeling is nog onzeker, want wellicht gaan de finalewedstrijden op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam gespeeld worden, maar dit is nog onzeker.

Eerst een weekje rust voor de mannen van het Brede strand om op 14 mei de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen te gaan spelen. Dit zal een mooie dag worden, want er zal die dag een extra feestelijke ‘Derde Helft’ zijn.