Donatie voor Westland voor Oekraïne

Algemeen
Claudia van Steenis, Corine Weterings, Frank Schild en een aantal vrijwilligers.
Claudia van Steenis, Corine Weterings, Frank Schild en een aantal vrijwilligers. (Foto: PR)

Op maandag 25 april werd de stichting Westland voor Oekraïne verrast door Claudia van Steenis en Corine Weterings die namens het bestuur van Re-sell kringloopwinkel uit ’s-Gravenzande een cheque kwamen overhandigen.

Regelmatig wordt door deze stichting aan goede doelen gedoneerd. De spontane belangeloze inzet van alle vrijwilligers binnen Westland voor Oekraïne wilde men dan ook graag ondersteunen. Frank Schild, één van de oprichters van de stichting Westland voor Oekraïne, was onder de indruk van de bijdrage van € 3000 en bedankte Re-sell. Hij wees ook nog op eerdere financiële bijdragen van andere organisaties en verenigingen. Frank vertelde dat er nog andere acties aan de gang zijn.

“We mogen niet vergeten dat deze vluchtelingen (hoofdzakelijk vrouwen en kinderen) vaak alles hebben moeten achterlaten, ook hun echtgenoten en hun vaders, Ze leven in constante angst over hoe het met hun achtergebleven familie en vrienden gaat. Door ze de mogelijkheden te bieden deel te nemen aan (gezamenlijke) activiteiten en de voor ons zo vanzelfsprekende dagelijkse dingen, proberen we het voor deze mensen wat draaglijker te maken. Omdat we verwachten dat de opvang wel langer zal duren, is er ook geld nodig om die activiteiten en ondersteuning te kunnen bekostigen. Wij werken samen met de gemeente Westland die verantwoordelijk is voor de landelijk afgesproken taken en Vitis welzijn die andere noodzakelijke regelingen voor haar rekening neemt.”

De stichting Westland voor Oekraïne werd dankzij de inzet van Rabobank Westland, Westport Notarissen en Flynth adviseurs en accountants opgericht. Een drietal deskundigen is bereid gevonden op te treden als klankbordgroep voor het bestuur van de stichting. Frank vult aan: “De stichting bestaat voor 100% uit vrijwilligers. Al het door ons ingezamelde geld en spullen komen volledig ten goede aan de Oekraïners. Alle financiële giften worden dan ook goed besteed en zijn meer dan welkom.”

Zie voor meer informatie www.westlandvooroekraine.nl en donatiemogelijkheden.