Kids van Partou winnen creatieve kookwedstrijd

Algemeen
De kinderen van Partou met hun winnende ontbijt.
De kinderen van Partou met hun winnende ontbijt. (Foto: Okidoki)

Op 3 mei was de jaarlijks terugkerende Meesterkoks-wedstrijd voor kinderen. Dit jaar zijn de kinderen van Kwest, Okidoki, Simba, 2Samen en Partou hard aan de slag gegaan met een lekker, gezond Westlands ontbijt. De kinderen van BSO Partou uit Poeldijk gingen er met de prijs vandoor.

Tijdens de meivakantie zijn de kinderen hard aan de slag gegaan met de voorbereidingen: het uitzoeken van hun recept en het verzamelen van de juiste Westlandse ingrediënten en benodigdheden. In de week voorafgaand aan de wedstrijd vond er een selectie plaats. De kinderen mochten de jury overtuigen dat hun gerecht finale-waardig was. Elke organisatie koos een eigen winnaar die op 3 mei naar de eindfinale mocht.

De daadwerkelijke finale vond plaats bij de locatie van 2Samen in Naaldwijk. De gerechten werden gepresenteerd en beoordeeld in een bijzondere foodtruck. De jury bestond uit lifestyle diëtist; Monique Ammerlaan, chef-kok Craig Kotze en burgemeester Bouke Arends. Er kwamen prachtige gerechten voorbij zoals een kleurrijke Rainbow-bowl met eetbare bloemen door Okidoki, smaakvolle yoghurt met granola, fruit en een ontbijtcakeje door Simba, pannenkoekspaghetti met aardbeien en bessen door 2Samen, fruitspiesen, toast en zelfgemaakt sap door Kwest en een uitgebreid ontbijt met een ei-muffin, pannenkoek en smoothie door Partou. Dit laatste ontbijt van Partou wist uiteindelijk de jury het meest te bekoren.