De genomineerden zijn nu al winnaars; ze hebben al een prijs van 2500 euro ontvangen.
De genomineerden zijn nu al winnaars; ze hebben al een prijs van 2500 euro ontvangen. (Foto: Gemeente Westland)

Genomineerden WestlandHart bekend

Algemeen

De Groente- en Fruit Brigade, Stichting Myosotis, De Westlandse Ride en SchuldHulpMaatje Westland zijn de genomineerden voor vrijwilligersprijs WestlandHart. Dat heeft de gemeente vrijdag 6 mei bekendgemaakt.

Een onafhankelijke jury kiest uit deze vier een van de winnaars. Ook inwoners kunnen stemmen op hun favoriete vrijwilligersorganisatie. Stemmen kan tot 30 mei 2022 via www.westlandhart.nl.

De kanshebbers

Alle vier genomineerde vrijwilligersorganisaties doen op hun eigen manier iets bijzonders voor de Westlandse samenleving. 

Stichting Myosotis Westland organiseert en begeleidt activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of sociale beperking. De vrijwilligers zetten zich vol passie in en zijn persoonlijk betrokken bij de deelnemers. Samen proberen zij altijd voor iedereen een passende activiteit te vinden. Het is een unieke Westlandse vrijwilligersorganisatie die er met haar vrijwilligers alles aan doet om mensen met een beperking een leuk uitje te bieden.

Stichting De Westlandse Ride zet zich in voor de strijd tegen kanker. Dit jaar vindt de vierde editie plaats. De stichting werkt samen met bedrijven en sponsoren uit de regio om geld op te halen voor lokale doelen die zich hardmaken op het gebied van kankerbestrijding. De Westlandse Ride wordt mogelijk gemaakt door een gedreven team van vrijwilligers. Het is een echt evenement voor en door Westlanders.

De Groente & Fruitbrigade redt iedere week groente en fruit bij telers en handelaren. Deze buitenbeentjes en overschotten verspreiden zij dan naar alle voedselbanken in Nederland. Eerst controleert een grote groep vrijwilligers de producten voor zij ervoor zorgen dat het op de juiste plek komt. Zo kunnen de voedselbanken wekelijks een portie verse (Westlandse) groente en fruit uitdelen aan hun klanten. Het is een mooi en duurzaam initiatief door Westlanders.

SchuldHulpMaatje Westland is er om mensen met schulden zo vroeg mogelijk te bereiken en hulp te bieden. De vrijwilligers (Maatjes) helpen inwoners met geldproblemen weer grip te krijgen op zijn/haar geldzaken. In de afgelopen jaren heeft SchuldHulpMaatje al veel Westlanders met geldzorgen kunnen helpen. Ook in de periode dat de schulden afbetaald worden, bieden de Maatjes ondersteuning. Zo leren zij de hulpvragers weer het overzicht te krijgen én houden over hun eigen geldzaken.

Allemaal winnaars

Deze vier genomineerden zijn eigenlijk allemaal al winnaars. Ze hebben namelijk een geldbedrag van € 2500 gewonnen. Een bedrag dat ze bijvoorbeeld kunnen uitgeven aan een waardering voor hun vrijwilligers, het werven van vrijwilligers of iets anders voor de organisatie. Daarnaast mogen alle organisaties een gratis promotievideo op laten nemen om hun organisatie meer bekendheid te geven. Deze zijn binnenkort te bekijken op de WOS en op de website www.westlandhart.nl.

Tijd om te stemmen

Vanaf nu kan er gestemd worden op de favoriet. De jury kiest een winnaar, maar ook de inwoners mogen een eigen winnaar kiezen. De twee winnaars (juryprijs en publieksprijs) worden in juni bekendgemaakt en zij ontvangen dan het prachtige beeld van het WestlandHart. In Westland zijn veel organisaties die zich, samen met hun vrijwilligers, inzetten voor anderen. WestlandHart is de kans om deze organisaties in het zonnetje te zetten. Gemeente Westland wil hiermee graag laten zien hoe onmisbaar vrijwilligerswerk is.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Ravage kleedt hoofdtrainer Sparta en lokale clubs Partnerbijdrage 19 uur geleden
Afbeelding
Senior String Band in de Cultuurschuur Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Winkel Langerak wordt Remmerswaal Roodenrijs Partnerbijdrage 22 uur geleden
Afbeelding
PKN De Lier nu officieel Groene Kerk Algemeen 27 sep, 09:14
Afbeelding
Sosef Schilders doet alleen nog duurzaam vastgoedonderhoud Algemeen 26 sep, 18:40
Afbeelding
Cor van Dam Nederlands werpkampioen Sport 26 sep, 18:33
Afbeelding
Meer dan zestig activiteiten tijdens Burendag in Westland Algemeen 26 sep, 14:51
Afbeelding
Liers WPS is meest actieve leerbedrijf van Zuid-Holland Algemeen 26 sep, 12:30
Afbeelding
Nipt verlies FC Westland bij White Stones Sport 26 sep, 11:52
Afbeelding
Groeten is ontmoeten: Week van de Ontmoeting van start Algemeen 26 sep, 11:37
Afbeelding
VELO redt het niet in de klassieker van het badminton Sport 26 sep, 11:20
Afbeelding
Mark Tuitert inspireert Westlandse ondernemers: ‘Bereik met jouw team the next level!’ Algemeen 26 sep, 11:19
Afbeelding
Gebroeders Sinke behalen allebei 3e plaats Sport 26 sep, 09:55
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief