Genomineerden Adriaan Dessing Prijs 2022 bekend

Algemeen
Het pand van VB Group in Naaldwijk.
Het pand van VB Group in Naaldwijk. (Foto: PR)

Het pand van VB Group in Naaldwijk, het project Juliahof in Wateringen en het pand van Horconex in Poeldijk zijn genomineerd voor de Adriaan Dessing Prijs 2022.

De Adriaan Dessing Prijs is een architectuurprijs die om de twee jaar wordt uitgereikt in de streek Westland. Doel is om iedereen bewuster te maken van de leefomgeving en wat architectuur daaraan kan bijdragen. Naast een juryprijs wordt er ook een publiekprijs uitgereikt. De prijs werd in 2018 voor het eerst uitgereikt.

Eerder dit jaar werden tien projecten aangemeld, waarvan er negen door de jury werden goedgekeurd en meegenomen in de beoordeling. Nu de drie genomineerden bekend zijn zal de jury in een volgende stap de definitieve winnaar moeten aanwijzen. 

De prijzen worden op zaterdag 11 juni uitgereikt door de Westlandse en Midden-Delflandse wethouders.

Van de drie genomineerde projecten zullen door de WOS tv-opnames worden gemaakt. Deze zullen in de tweede week voor de prijsuitreiking, om het uur en gedurende een aantal dagen worden uitgezonden. Vanaf 31 mei tot 48 uur voor de uitreiking kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via de site AdriaanDessingPrijs.com.

Het project Juliahof in Wateringen.
Het pand van Horconex in Poeldijk.