Zoals altijd waren er veel nieuwe namen op de Voorproeverij.
Zoals altijd waren er veel nieuwe namen op de Voorproeverij. (Foto: Jaap Reedijk)

De Naald presenteert programma nieuw seizoen

13 mei, 13:52 Algemeen

In een ‘ouderwets lekkere stampvolle Naald,’ zoals directeur Nico Baars het noemde, presenteerde WestlandTheater De Naald donderdag 12 mei het nieuwe theaterseizoen 2022/2023.

Tijdens een feestelijke Voorproeverij werden de gasten getrakteerd op optredens van verschillende artiesten waarmee vol vertrouwen vooruit werd geblikt naar het nieuwe theaterseizoen. De voorverkoop van het gehele nieuwe seizoen start zondag 15 mei om 11:00 uur.

Na twee seizoenen geen brochure uitgebracht te hebben door de pandemie, onthulde De Naald tijdens de Voorproeverij vol trots de nieuwe theaterbrochure. Met daarin meer dan 150 voorstellingen waarin grote, bekende namen ook komend seizoen weer hand in hand gaan met nieuw, veelbelovend en aanstormend talent. Veel cabaret, ook omdat er vanuit de laatste lockdown toch ook weer voorstellingen verplaatst moesten worden, en natuurlijk zoals altijd veel muziek.

Feestelijk

De Westlandse dansschool Dans Creatie opende de Voorproeverij met een professionele dansgroep die in een spectaculaire choreografie een reis maakte door de nieuwe theaterbrochure. Op geheel eigen wijze en zonder een blad voor haar mond te nemen presenteerde comédienne Soundos El Ahmadi de avond. Zij introduceerde onder andere cabaretier Pieter Jouke die met zijn grotdroge humor en slimme taalkronkels een voorproefje gaf van zijn nieuwe voorstelling Laars Lappen. De uit Schipluiden afkomstige Esther van Es zong twee nummers van U2’s legendarische album The Joshua Tree. Op 28 september is zij de dirigent van een koor uit deze regio dat samen met de Ierse band Beyond The Music en een Iers klassiek orkest een integrale uitvoering van The Joshua Tree verzorgt. Na de pauze stelde het cabaretduo n00b zich voor. In 2021 won dit veelbelovend duo het Amsterdams Kleinkunst Festival en komend seizoen debuteren zij avondvullend. Na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen is Flip Noorman terug met een eigen avondvullende show waarvan hij een voorproefje gaf. Afsluiting van de avond was in handen van Comedytrain lid Kim Schuddeboom. Op dit moment is zij op tour met Ronald Goedemondt, komend seizoen debuteert zij met haar eerste avondvullende show. Zoals altijd veel nieuwe namen op de Voorproeverij. “Logisch,” vindt directeur Nico Baars. “Theater gaat om de verrassing. Natuurlijk ben ik apetrots dat zoveel grote namen ook komend seizoen weer naar De Naald komen. Maar ze zijn allemaal ooit ergens voor heel weinig mensen begonnen. Net als deze nieuwe talenten. Ze zijn het waard en knokken er hard voor. Dus ik hoop dat het Naaldpubliek ook komend seizoen dat avontuur aangaat.”

Bomvol programma

Wie er komend seizoen allemaal hun opwachting maken in De Naald is te lezen in de nieuwe brochure of online op www.westlandtheater.nl.

Vanaf zondag 15 mei om 11:00 uur start de kaartverkoop voor het gehele programma via de website. Vanaf 12:00 uur kunnen kaarten ook telefonisch of aan de balie gereserveerd worden.

Afbeelding
Eind mei opent Plukkerij Framblij haar deuren Algemeen 25 mei, 10:50
Afbeelding
Bridger Marie den Heijer ontvangt NBB-onderscheiding Algemeen 25 mei, 10:49
Afbeelding
Heropbouw De Boetzelaer is Trespa project van het jaar Algemeen 25 mei, 10:18
Afbeelding
Monsternaar kreeg hartstilstand en fietst nu 550 kilometer naar Parijs Algemeen 25 mei, 10:05
Afbeelding
Nieuwe wethouders geïnstalleerd Algemeen 25 mei, 09:01
Afbeelding
Pijlers van de samenleving: ‘Daar kon ik echt mijn ei in kwijt’ Algemeen 25 mei, 07:53
Afbeelding
Nelleke Noordervliet in bieb Monster Algemeen 24 mei, 14:49
Afbeelding
Schapen scheren bij de Waterster Algemeen 24 mei, 13:16
Afbeelding
Paasstollenactie levert € 12.500 op voor Oekraïne Algemeen 24 mei, 11:58
Afbeelding
Dit jaar 3 grote verschillen Varend Corso met eerdere edities Algemeen 23 mei, 18:25
Afbeelding
Druiventuin Sonnehoeck vereeuwigd Algemeen 23 mei, 15:41
Afbeelding
Bibliotheek Kwintsheul past openingstijden aan Algemeen 23 mei, 14:37
Afbeelding
Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 23 mei, 11:50