De reclamekaravaan is een vast onderdeel van de Honselse wielerronde.
De reclamekaravaan is een vast onderdeel van de Honselse wielerronde. (Foto: Ingrid Slaman - Archief )

Programma Honselse Feestweek 2022 bekend

Algemeen

Na twee jaar in aangepaste, corona-proof vorm te zijn uitgevoerd, kan er in 2022 in Honselersdijk weer een échte feestweek worden georganiseerd.

Traditioneel is de Honselse Feestweek de eerste in het Westland en daarmee het ‘startschot’ van de zomer. Het programma staat bol van klassieke publiekstrekkers als Wielerronde, Tandemrace, Reclamekaravaan en Bar de Burchtloop. Maar er wordt ook vernieuwd met 3 x 3 Straatvoetbal, een Mountainbike Streetrace met WWV en de Hof van Honsel Biergarten. De Honselse Feestweek vindt plaats van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 juni.

Woensdag 22 juni

De woensdag is uitgegroeid tot een volwaardige feestweek-dag. In de middag wordt letterlijk afgetrapt met het 3 x 3 Straatvoetbal in de Enalco Arena, gevolgd door de traditionele Visclinic. Plaatselijke trots Honsels Harmonie verzorgt de muzikale opening van de feestweek in de vernieuwde tent op het Voorhofplein. Tijdens de Grote Honselse Pubquiz testen de Quiz Brothers de aanwezige kennis over ‘ons dorp’, waarna de avond muzikaal wordt afgesloten met een optreden in de Feesttent.

Donderdag 23 juni

Donderdag is Wielerdag in Honselersdijk, al sinds 1967. De 58e editie (tel maar na!) van de Wielerronde begint in de middag met een spectaculair Omnium voor Nieuwelingen en Junioren. Rond de klok van vier betreden de toppers uit de Dames Amateurs én Professionals het wielerparcours, gevolgd door de jonge jeugd tijdens de Dikke Banden Race. Ook de Trimmers annex Regiorenners trappen het criteriumseizoen letterlijk af in Honselersdijk.

Uiteraard eindigt de Wielerronde van Honselersdijk feestelijk. Tijdens de Fietsversierrace laten de kinderen van het dorp hun (in de middag bij De Bruin) versierde fietsen zien. Daarna is het lachen, gieren, brullen tijdens de jaarlijkse Tandemrace; wie betreedt er in de zotste outfit het parcours. De ‘grande finale’ wordt gevormd door de bonte stoet voertuigen tijdens de Reclamekaravaan, waarna het nog lang gezellig blijft in de Feesttent met een optreden van Feest DJ Maarten.

Vrijdag 24 juni

De vrijdag start direct voor jong én oud. De basisscholieren wordt een uniek Workshopprogramma voorgeschoteld, terwijl de senioren kunnen genieten van een heus Smartlappenkoor op het plein voor de RK Kerk. Met het vervolg van het 3 x 3 Straatvoetbal, het Honsels FIFA kampioenschap en de kinderbingo staat de middag bol van sport en spel.

Ook opent vrijdagmiddag een heuse Biergarten de deuren: Het Hof van Honsel; kom gezellig proosten! In de avond wordt er uiteraard hardgelopen op de Dijkstraat tijdens de Bar de Burchtloop voor de jeugd en met het WK Ploegentijdloop voor volwassenen. Tegelijkertijd kan iedereen zijn of haar talent laten horen achter ‘the wheels of steel’ tijdens de DJ Contest, waarna de voetjes van de vloer gaan met een spetterend optreden in de Feesttent.

Zaterdag 25 juni

De apotheose van de Honselse Feestweek vindt plaats op zaterdag. Al vanaf 7 uur kan worden gestart met de mooie tochten van de Honsels Tuinpad Wandeldag. Onderweg kunnen kwekers worden bezocht én kom je gegarandeerd het Varend tegen. Met een Honsels Feestweek Ontbijt kan de laatste Feestweekdag lekker worden begonnen

De zaterdag staat überhaupt bol van de sportieve activiteiten: Yoga, Bootcamp, Zeskamp en, gloednieuw, een heuse Mountainbike Streetrace door de straten van het dorp in samenwerking met Westland Wil Vooruit. Op de velden van SV Honselersdijk wordt de jongste jeugd vermaakt tijdens het Honsels Kidsfeest, daarna vrolijk gevolgd door het Scouting Spel door het hele dorp. Ook de klassieke Puchs en Zündaps laten zich weer zien tijdens de Westlandse Bromparade. Ook op zaterdag kan het glas worden geheven in het Hof van Honsel. De Grote Finaleshow onder leiding van DJ Rob van Veen is de klapper waarmee de Honselse Feestweek 2022 in de Feesttent wordt afgesloten.

Algemeen

Tijdens de Honselse Feestweek zijn er ook diverse doorlopende events en competities. Tijdens Kunst voor het Raam zijn de Honselse vensterbanken de hele week gevuld met de mooiste, lokale kunstwerken. Op donderdag, vrijdag en zaterdag krijgt één van de succesnummers van vorig jaar een vervolg: een heuse Escaperoom in de RK Kerk voor jong en oud. Ook kunnen er op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond de lekkerste dranken worden geprobeerd tijdens Heel Honsel Proeft onder leiding van Aad Westdijk. Tenslotte worden tijdens de Honselse Feestweek de Mooist versierde Straat en de Honselersdijker van het Jaar uitgeroepen. Wie worden de opvolgers van respectievelijk de Reigerstraat en Jeanet van Holstein?

Honselersdijk is trots dat na twee uitdagende jaren alle vrijwilligers, sponsors en deelnemers staan te trappelen er een mooi zomerfeest van te maken! Tot ziens op 22 t/m 25 juni 2022 in Honselersdijk. Zie voor meer informatie: www.honselsefeestweek.nl.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Westland

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Team Westland 2022 haalt € 675.000 op Algemeen 23 jun, 20:18
Afbeelding
Varend Corso Westland 2022 gooit de trossen los! Algemeen 23 jun, 16:56
Afbeelding
Vragen over ‘ribbelstraat’ in De Lier Algemeen 23 jun, 15:53
Afbeelding
WERODASS sluit seizoen met vaartocht en lunch Algemeen 23 jun, 15:10
Afbeelding
‘Mensen weten precies wanneer de molen draait’ Algemeen 23 jun, 14:04
Afbeelding
GroenLinks Vlaardingen baalt van vuil water uit Westland Algemeen 23 jun, 12:03
Afbeelding
Dijkvogels promoveert naar 2e klasse Algemeen 23 jun, 11:54
Afbeelding
Jongeren bedenken ‘Netflix voor boeken’ om jeugd aan het lezen te krijgen Algemeen 23 jun, 11:14
Afbeelding
Modderdag in het Prinsenbos Algemeen 23 jun, 10:39
Afbeelding
Varend Corso 2022 in startblokken voor vier dagen lang spektakel op het water Uit 23 jun, 08:59
Afbeelding
Westlandvoorelkaar deelt gratis zomerboeken uit Algemeen 22 jun, 16:16
Afbeelding
Veel huisartsen sluiten praktijk op 1 juli Algemeen 22 jun, 15:56
Afbeelding
Politie schiet man neer die met mes zwaait Woudseweg Den Hoorn Algemeen 22 jun, 14:50
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief