Westland krijgt eigen zomerschool

Algemeen
Deelname aan Expeditie Westland is helemaal gratis.
Deelname aan Expeditie Westland is helemaal gratis. (Foto: Olga Mulder)

In de eerste vijf weken van de zomervakantie vindt zomerschool ‘Expeditie Westland’ plaats op zeven verschillende, Westlandse locaties. Elke Expeditie Westland duurt één week. 

Westlandse scholen en de gemeente Westland hechten zeer aan het uitgangspunt: gelijke kansen voor ieder kind. Naar verwachting kunnen via Expeditie Westland diverse soorten achterstanden van ruim 500 kinderen op een speelse manier worden ingelopen.

Vier partners verzorgen de invulling van het programma: Bibliotheek Westland, Vitis Welzijn, Westland Cultuurweb en WNTweb. Het programma beslaat daardoor een heel breed gebied: van verhalen tot natuur, van techniek tot sport, en van creativiteit tot digitale vaardigheden. 

Gratis

Deelname aan Expeditie Westland is helemaal gratis. Ook de excursie en dagelijkse lunches worden aangeboden door de gemeente. De Rotary biedt daarnaast alle deelnemers gezonde mueslireepjes en drankjes aan tijdens de pauzes en levert helpende handen tijdens de lunches.

In Monster en Honselersdijk vindt de zomerschool plaats in de week van 11 tot en met 15 juli. Wateringen is van 18 tot en met 22 juli, De Lier en Maasdijk van 25 tot en met 29 juli, Naaldwijk van 1 tot en met 5 augustus en ‘s-Gravenzande van 8 tot en met 12 augustus.

Elke deelnemer schrijft zich in voor de hele week en het programma loopt dagelijks van 09.00 tot 13.30 uur en op vrijdag tot 14.30 uur.

Aanmelden

Aanmelding voor Expeditie Westland verloopt via de intern begeleiders van de Westlandse scholen. Zij kunnen u vertellen of uw kind in aanmerking komt voor deelname. Kijk voor meer informatie op www.expeditiewestland.nl.