Geen zebrapad op Emmastraat: ‘Niet gebruikelijk’

Algemeen
WV stelde eind maart al schriftelijke vragen over het zebrapad.
WV stelde eind maart al schriftelijke vragen over het zebrapad. (Foto: Pexels)

Er komt geen zebrapad bij de bushalte van lijn 31 aan de Emmastraat. Dat maakte het college van burgemeester en wethouders vorige week bekend.

Hiermee beantwoordde het college eerdere vragen van de fractie Westland Verstandig met betrekking tot voorzieningen bij de bushalte in Monster. Eind maart leverde WV al kritiek op het college, omdat voorzieningen zoals een zebrapad niet aanwezig zijn aan de Emmastraat. Volgens de fractie leidt dat tot ‘hoogst onveilige situaties’ - vooral voor inwoners met een visuele (of andere) beperking. Bovendien beweerde WV destijds dat er eerder toezeggingen waren gedaan om een oversteekplaats en een bushokje te realiseren bij de halte, maar werd die belofte door het college nooit waargemaakt. 

Nu heeft het college definitief laten weten dat dat zebrapad er inderdaad niet komt. “Het is niet gebruikelijk om een zebrapad op een gebied ontsluitende weg van de provincie Zuid-Holland aan te leggen,” liet wethouder Varekamp namens het college weten.

WV laat het daar echter niet bij zitten. Op 12 mei stelde zij opnieuw schriftelijke vragen inzake het realiseren van de - in hun ogen - noodzakelijke voorzieningen aan de Emmastraat. “Het kan toch niet zo zijn dat mensen met een beperking - visueel en wellicht ook andere beperkingen - niet meer naar de bushalte kunnen omdat ze niet in staat zijn om over de drukke Emmastraat te gaan. Dat het niet gebruikelijk is, is niet voldoende om het niet te doen,” aldus Peter Duijsens. “Wat is nodig om alsnog een zebrapad te leggen, zodat veilig van de bushaltes gebruik gemaakt kan worden?”