Square haalt € 3500 op met tribute aan Golden Earring

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Johan Sonneveld Fotografie)

Afgelopen vrijdag 13 mei speelde de band Square in een volledig uitverkocht Nederland 3 in Wateringen een tribute voor Golden Earring.

De bandleden van Square komen uit Westland en Den Haag. Ze zijn opgegroeid met de muziek van Golden Earring. Anderhalf jaar geleden werd het idee geboren om een tribute te doen. Toen Golden Earring bekend maakte dat zij verplicht moesten stoppen, raakte de plannen in een stroomversnelling. De tribute kreeg als naam ‘Square goes naked’ met daarin een verwijzing naar het legendarische unplugged album ‘Naked Truth’. De volledige opbrengst zou naar ALS Westland gaan.

Vanaf de eerste minuut gaf Square het publiek wat ze wilden: Golden Earring songs, herkenning en een gave show.

De band speelde in de eerste set van het optreden de nummers van het Naked Truth album. Vanaf de eerste song tot de laatste werd er luidkeels meegezongen. In de tweede set werden alle andere denkbare hits gespeeld. Dit zorgde ervoor dat Nederland Drie massaal meezong en uit zijn dak ging met bekende hits zoals ‘When the lady smiles’, ‘Twilight Zone’ en natuurlijk kon ‘Radar Love’ daarbij niet ontbreken.

De avond is niet alleen muzikaal een groot succes geworden. Met hun optreden haalde Square € 3.000 op voor ALS Westland. Tijdens de avond zelf werd dit bedrag door de donaties van bezoekers en Nederland 3 aangevuld tot € 3.500. Dit gaf de tribute een gouden randje. Zelf geeft Square aan dat dit zeker niet de laatste keer is dat de tribute gespeeld gaat worden.