700 leerlingen bezoeken Westlandse bedrijven

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Rolf van Koppen Fotografie)

Donderdag 19 mei was na twee jaar de Westland On Stage Doe Dag. Ruim 700 vmbo-leerlingen gingen op pad om werkbezoeken af te leggen bij de beroepsbeoefenaren waar ze een match mee hebben gemaakt.

De deelnemende bedrijven hadden een programma in elkaar gezet met een afwisseling van kijken en doen. Zo leerden de leerlingen bij van Der Valk Schilderwerken een houten kozijn te schilderen. Dit kregen zij uitgelegd door leermeester Lorenzo; zelf 7 jaar geleden via Westland On Stage in het schildersvak terecht gekomen.

Bij Optisport Zwembad De Hoge Bomen mochten de leerlingen helpen bij het babyzwemmen. De leerlingen straalden hier van oor tot oor, ze vonden het geweldig om de baby’s vast te houden en door het water te bewegen. Ook aan lekker eten en drinken was geen gebrek. Bij Unicum Elzenhagen werd sushi gerold, bij Eetcafé Westgaag werd onder meer een alcoholvrije cocktail gemaakt en bij Meesterbakker Remmerswaal Roodenrijs werd een heerlijk gebakje gemaakt.

Verder werd bij Bouwbedrijf Verbakel druk getimmerd in de werkplaats en kregen de leerlingen bij van der Drift Hoveniers een inkijkje in de veelzijdigheid van het vak hovenier. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de inspanningen van de ruim 125 deelnemende On Stage bedrijven. De werkbezoeken geven de leerlingen een nog beter beeld van wat een beroep inhoudt en wat het bedrijf precies doet.

Persoonlijk contact tussen professionals en leerlingen is dé succesfactor van Westland On Stage. Door deelname dragen zij bij aan het bouwen van een duurzaam netwerk, beroepsoriëntatie en een positief podium voor de vakkanjers van de toekomst. Voor meer informatie en foto’s van de Doe Dag kijk op www.westlandonstage.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding