Afbeelding
(Foto: GEF)

Heel Westland Fietst op Tweede Pinksterdag voor Afrika

Algemeen

Na twee jaar afwezigheid wordt op fietstocht voor het goede doel op Tweede Pinksterdag weer gereden. Deze dag wordt georganiseerd door Westland Helpt Afrika met als doel geld in te zamelen voor projecten in Afrika die geleid worden door Westlanders. Dit jaar zal de opbrengst van deze dag gaan naar de Girls Empowerment Foundation. Er worden drie fietstochten georganiseerd voor het hele gezin. 

De lange tocht op 6 juni krijgt voor de eerste keer de titel ‘Westland Worldstream Classic’. Deze tocht van 100 kilometer is voor de sportieve fietsers. De vanzelfsprekende ‘bakkie met appelpunt’ is ingepland en na afloop kunnen de benen gestrekt worden onder het genot van een biertje op het Wilhelminaplein.

Naast deze tocht wordt ook Heel Westland Fietst (voorheen de Pinksterfietstocht) gereden. Dit zijn twee familie fietstochten door Westland en Midden-Delfland van 25 en 45 kilometer voor het hele gezin. Onderweg is een aantal stops waar van alles te beleven valt voor jong en oud. Tussen 9.00 en 13.00 uur kan voor alle tochten vanaf het Wilhelminaplein te Naaldwijk gestart worden.

De dag wordt georganiseerd door Stichting Westland helpt Afrika, een stichting die kleinschalige ontwikkelingsinitiatieven in Afrika ondersteunt die veelal zijn opgezet door Westlanders. Elk jaar helpt Stichting Westland Helpt Afrika een of meerdere stichtingen om een project te realiseren dat zij voor ogen hebben. Dit jaar is dat Girls Empowerment Foundation. Deze stichting helpt (wees)meisjes om zich te ontwikkelen tot sterke vrouwen die zelf richting kunnen geven aan hun leven. 

Inschrijven voor één van de fietstochten kan via inschrijvenwha@gmail.com. Vermeld daarbij je naam, mailadres, het aantal deelnemers, het aantal deelnemers onder de 12 jaar en om welke afstand het gaat; 100, 45 of 25 kilometer. Een aantal dagen voor 6 juni ontvangen de deelnemers een gpx-bestand (100km) of een routebeschrijving incl. kaart (25 en 45 km). De kosten voor de Westland Worldstream Classic (100 km) bedragen € 20 inclusief koffie met gebak. De kosten voor Heel Westland Fietst  (25 en 45 km) bedragen € 10, inclusief een drankje en een hapje onderweg.\ 

Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis maar moeten wel aangemeld worden in verband met de stops en de lekkernijen onderweg.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Westland

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
N. Knoll viert 50-jarig jubileum Algemeen 28 jun, 09:33
Afbeelding
Voorzitterswissel bij Fietsersbond Westland Algemeen 27 jun, 21:00
Afbeelding
Culturele Raad zoekt kunst van nieuwe Westlanders Algemeen 27 jun, 14:28
Afbeelding
Werodass sluit dansseizoen af bij Veteranencafé Algemeen 27 jun, 13:43
Afbeelding
Ricardo van der Ende wint de Grand Prix van Albi Algemeen 27 jun, 12:32
Afbeelding
Brons voor Sophie op NK trampolinespringen Algemeen 27 jun, 12:09
Afbeelding
Team 1 jeugd BC Mix Nederlands kampioen Algemeen 27 jun, 12:06
Afbeelding
Goud en zilver voor Rolvink, record voor Tetteroo Algemeen 27 jun, 11:59
Afbeelding
Minerva treedt op in ’t Anker Algemeen 27 jun, 10:14
Afbeelding
Prachtige primeur voor Varend Corso Westland in Den Haag Algemeen 26 jun, 20:07
Afbeelding
Op de pijp met... Gerrit de Bruijn Algemeen 26 jun, 10:44
Afbeelding
Tomatoworld heeft 40 partners Algemeen 25 jun, 15:23
Afbeelding
IJssalon LKKR gesloten na incident Algemeen 25 jun, 11:37
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief