5e plaats voor Miquel, Sylvain mist race

In de tweede race deed Miquel volop aan 'close racing'.
In de tweede race deed Miquel volop aan 'close racing'. (Foto: Mick Motografie.nl)

Afgelopen zaterdag 21 mei stond de 3e KNMV NK Junior Moto Racing in Assen op de planning. Op Vrijdag zouden de broers Miquel en Sylvain Sinke uit Monster al vroeg in de middag vertrekken naar het Junior Track in Assen.

Maar koorts gooide de planning in de war. Sylvain had de hele dag al hoge koorts en was duizelig en kon zo niet vertrekken naar Assen.

Voor de 9-jarige Miquel stonden er twee kwalificaties en twee wedstrijden op het programma. In de eerste kwalificatie reed Miquel een 5e tijd. In de 2e kwalificatie wilde Miquel zijn tijd verbeteren. Dit lukte niet en hij reed een 6e tijd. Maar de tijd van de eerste kwalificatie was goed genoeg voor een 5e startplek.

De eerste race was pas om 15.23 uur. De race werd verreden over 12 rondes. Miquel nam de plaats op de 5e startplek en kwam ook als 5e door de eerste bocht. Deze plek hield Miquel 5 rondes vol; pas in ronde 6 verloor hij een plekje. Omdat nummer 2 viel, schoof Miquel een plekje op en zo finishte hij op een nette 5e plaats.

Om 17.50 uur was race 2. Miquels start was goed en hij kwam als 5e de eerste bocht door en voor de 2e bocht pakte hij positie 4. Deze plek heeft hij de hele race volgehouden. Het was echt ‘close racing’ maar het lukte de concurrentie niet om Miquel voorbij te gaan. In het dagklassement eindigde Miquel met een mooie 5e plaats.

De volgende wedstijd is op Pinkstermaandag in Staphorst. En dan hebben de broers even een pauze. Omdat er dan in augustus pas weer gereden wordt.