Tiffany den Ouden (l.) en Lizzy van der Hoven zoeken Westlands komedie-talent.
Tiffany den Ouden (l.) en Lizzy van der Hoven zoeken Westlands komedie-talent. (Foto: PR)

De Slimmerick en De Naald zoeken Westlandse grapjassen

Algemeen

Café De Slimmerick en WestlandTheater De Naald hebben de handen in elkaar geslagen voor het organiseren van een ‘Westland Comedy Café’.

Het wordt een mix van bekende en onbekende (Westlandse) comedians die garant staan voor een gezellige en grappige zondagmiddag in Westland. Vanaf zondag 25 september opent het allereerste Westlandse Comedy Café haar deuren. Vanaf die datum kan men iedere laatste zondag van de maand terecht bij Café de Slimmerick voor lachen, drankje en een hapje.

Westlandse grappenmakers kunnen ook zelf op het podium stappen. Kom je uit omgeving Westland en ben jij een onontdekte comedian, een aanstormend talent of gewoon de leukste thuis, geef je dan op! Stuur een mail naar tiffany@deslimmerick.nl en laat weten waarom jij het nieuwe Westlandse stand-up comedian talent bent.

Grapdichtheid

Initiatiefnemers Tiffany den Ouden (eigenaresse Café de Slimmerick) en Lizzy van der Hoeven (PR & Marketingmedewerker De Naald) lichten toe: “Westlanders houden van cabaret en van theater. Ieder jaar loopt WestlandTheater De Naald in vergelijking met anders theaters, landelijk voorop met de kaartverkoop en voornamelijk de cabaretvoorstellingen zijn in trek. Toch merken we dat de jonge, nieuwe generatie meer naar snelle en harde humor neigt, met een hoge grapdichtheid. De behoefte is er dus. Alleen door de bomvolle programmering van De Naald, is er in het theater weinig plek voor deze kant van cabaret. Stand-up comedy en cafés zijn een mooie combinatie en comedy clubs zijn op dit moment populairder dan ooit. In de grote steden vliegen de comedy cafés je om de oren. In Westland is het nog stil, maar daar komt nu verandering in. Het allereerste Westland Comedy Café is geboren.”

Iedereen die zich opgeeft, krijgt een plekje op het podium tijdens één van de shows in het Westland Comedy Café. Alle aanmeldingen krijgen op zondag 11 september een workshop gegeven door cabaretier Pieter Jouke. In deze workshop krijgen de deelnemers handvaten om zich aan vast te houden tijdens hun eerste optreden. De workshop is dus alleen voor de aangemelde, onbekende comedians en is geheel gratis.

Kick-off

Het Westland Comedy Café krijgt een spetterende kick-off tijdens Podium Westland op zaterdag 3 september. Drie comedians maken op deze dag hun opwachting bij De Slimmerick. Vanaf 14:00 uur kan je een uur lang genieten van de leukste, droogste en hardste grappen. De line-up van deze dag wordt binnenkort bekend gemaakt.

De allereerste editie van het Westlands Comedy Café is zondag 25 september om 15.00 uur in café De Slimmerick. Een kaartje kost € 10,- inclusief hapje. Kaarten zijn online te koop via www.westlandtheater.nl of aan de balie van WestlandTheater De Naald.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Opa en kleindochter exposeren samen Algemeen 15 aug, 12:19
Afbeelding
VVD wil plannen jaarrond strandpaviljoens nieuw leven inblazen Algemeen 15 aug, 11:48
Afbeelding
de pijp met... Marjoke van Arnhem-Van Baalen Algemeen 14 aug, 10:00
Afbeelding
Zwaar ongeval tussen fietser en motorfiets Monsterseweg Algemeen 13 aug, 15:38
Afbeelding
Orgelconcert door André Knevel in Wateringen Algemeen 13 aug, 14:05
Afbeelding
Vrachtwagen rijdt zich klem in woonwijk en veroorzaakt schade Algemeen 12 aug, 14:43
Afbeelding
Weekendexpositie “Karen’s Art” in de Hofboerderij. Algemeen 12 aug, 14:04
Afbeelding
LTC ’s-Gravenzande kijkt naar de toekomst, officiële opening padelbanen Algemeen 12 aug, 12:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Koe in sloot geraakt nabij Woudseweg Algemeen 11 aug, 22:06
Afbeelding
Kortebaan De Lier afgelast wegens hitte Algemeen 11 aug, 16:30
Afbeelding
Opbouw vluchtelingenlocatie Haagweg in volle gang Algemeen 11 aug, 15:44
Afbeelding
Natuurlijk Delfland dient handhavingsverzoek in voor vinpootsalamanders Algemeen 11 aug, 15:22
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief