UPDATE

Oud-minister Dekker zwaargewond na val op Schelpenpad, vrouw aangehouden

Algemeen
Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. (Foto: Ende Media)

Vanavond werden omstreeks 20.00 uur de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval met letsel op het Schelpenpad in Monster. Een racefietser was hard ten val gekomen en heeft zware verwondingen opgelopen. De fietser blijkt voormalig minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker te zijn.

Ook het Trauma team was opgeroepen met de Lifeliner2, maar deze werd later gecanceld. De ambulancemedewerkers en medewerkers van de Reddingsbrigade Monster hebben het slachtoffer behandeld. Dekker is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Politieonderzoek 

Inmiddels is bekend dat er een 42-jarige vrouw is aangehouden die verantwoordelijk wordt gesteld voor het ernstige letsel. De vrouw liep op het Schelpenpad te wandelen en was kennelijk de snelheden waarmee wielrenners daar passeren zat. 

Volgens getuigen greep zij Dekker bij de arm. Deze vloog vervolgens enkele malen over de kop. Volgens ingewijden heeft hij zijn sleutelbeen, bekken en ribben gebroken. 

In verband met de ernst van het ongeval besloot de politie direct om een onderzoek naar de toedracht in te stellen. De vrouw is aangehouden op verdenking van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, dan wel mishandeling met ernstig letsel tot gevolg. 

De vrouw is nu (voorlopig) op vrije voeten. Dat heeft het OM besloten.