Vragen over parkeersituatie rond Behandelcentrum Naaldwijk

Algemeen
Doordat er geen fietsenstalling is bij het behandelcentrum Naaldwijk worden de fietsen nu regelmatig op de stoep geparkeerd.
Doordat er geen fietsenstalling is bij het behandelcentrum Naaldwijk worden de fietsen nu regelmatig op de stoep geparkeerd. (Foto: CDA Westland)

CDA Westland heeft vragen gesteld over de parkeersituatie rond het Behandelcentrum in Naaldwijk.

Volgens de fractie levert de komst van een huisartsenpraktijk in 2020 - die dezelfde deur gebruikt als de bloedprikpoli - veel dagelijkse bezoekers op. Doordat veel bezoekers op de fiets komen maar goede parkeergelegenheid voor fietsen ontbreekt is er sprake van een slechte toegankelijkheid.

“Door het ontbreken van fietsparkeergelegenheid worden fietsen op de stoep geparkeerd voor de ingang, en vastgemaakt aan de verkeersbordpaal die de gehandicaptenparkeerplaats aangeeft. Doordat de stoep voor de entree vol staat met fietsen is de entree ontoegankelijk voor mensen met hulpmiddelen en kinderwagens. Door de afwezigheid van een stoep achter de gehandicaptenparkeerplaats en voldoende ruimte naast de parkeerplaats, kan de gebruiker van deze parkeerplaats de entree slecht bereiken”, schrijven raadslid Anja van der Eijk en steunraadslid Max de Bruin.

De fractie wil dat het parkeerterrein opnieuw wordt ingericht en dat er daarbij mee rekening wordt gehouden met de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.