Foto’s en beelden in Kunsthalte 6

Algemeen
Ulbe Spaans fotografeert zee en strand
Ulbe Spaans fotografeert zee en strand (Foto: Ulbe Spaans)

In Kunsthalte 6 exposeren van 18 juni tot en met 14 augustus twee kunstenaars die beiden invulling geven aan het motto ‘Less is More’. Ulbe Spaans toont zijn foto’s van de zee en het strand en beeldhouwer Jan van der Laan laat zijn op de natuur geïnspireerde beelden zien. De opening op 18 juni om 15.00 uur wordt verricht door voormalig wethouder Piet Vreugdenhil.

Vormen

Ulbe Spaans (1958) fotografeert zijn Seascapes het liefst bij zonsopkomst, omdat het licht dan het mooist is. Zijn stijl is minimalistisch. Spaans, tot voor kort actief in de Westlandse politiek, deed de fotoacademie in de tijd van analoge fotografie en donkere kamers. Sinds enkele jaren fotografeert hij weer enthousiast, nu met digitale technieken. Hij exposeert regelmatig en publiceert zijn foto’s in vakbladen.

Hagenaar Jan van der Laan (1960) is beeldhouwer sinds 2000. In zijn beelden van natuursteen verenigt hij de organische vormen van de natuur met voorzichtige geometrische abstractie. Van der Laan werkt ook in opdracht. Zijn beelden worden wereldwijd aangekocht door particuliere en zakelijke kunstliefhebbers.

Lezing

Op de zaterdagen 2 juli en 16 juli houdt Ulbe Spaan een lezing over landschapsfotografie. Deze lezingen zijn gratis. Jan van der Laan houdt op de laatste expositiedag, zondag 14 augustus, om 15.00 uur een rondleiding langs zijn werk. Van der Laan, die samen met zijn partner Irene de praktijk Daguz voor persoonlijke groei leidt, geeft dan ook een inkijkje in de spirituele achtergrond van het beeldhouwproces.

Toegang

De opening van Less is More is op zaterdag 18 juni om 15.00 uur. Kunsthalte 6 is te vinden aan Zuideinde 6 in Naaldwijk en is geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Voor meer informatie zie www.kunsthalte6.nl. De toegang is gratis en de werken zijn te koop.

Jan van der Laan verenigt organische vormen en geometrische abstractie.