FC Westland vierde het kampioenschap voor het thuispubliek.
FC Westland vierde het kampioenschap voor het thuispubliek. (Foto: FC Westland)

FC Westland sluit seizoen af met gelijkspel

Algemeen

De zaalvoetballers van FC Westland kroonden zich vorige week tot kampioen van de Topklasse en vierden dit afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen ASW voor eigen publiek. Na 18 gewonnen wedstrijden en 1 verliespartij resteerde er voor FCW nog 1 ding dit seizoen om alles af te strepen. Het gelijke spel kwam er dan ook door een 6-6 uitslag tegen ASW.

Niet dat de ploeg van coach James Dhanai op een gelijkspel speelde tegen de ploeg uit Waddinxveen. Maar duidelijk was wel dat er voor FC Westland niets meer op het spel stond, niet helemaal op volle sterkte en ook niet helemaal voor de volle 100% gemotiveerd om er wat van te maken ontspon er een vrij gelijkwaardige wedstrijd. ASW zakte goed in en loerde op de mogelijkheid om er snel uit te komen. FC Westland kwam op een 3-1 voorsprong, maar de aansluitingstreffer van de bezoekers kort voor rust was een waarschuwing dat ASW zich zeker nog niet gewonnen wilde geven. Na de pauze werd dan ook de tussenstand omgebogen tot 3-4 waarna FC Westland een 5-4 voorsprong ook weer uit handen gaf tot 5-6. Met zijn 2e treffer zorgde Kamal Amheye voor de 6-6 en voorkwam hij de 2e nederlaag dit seizoen. Mo Maatoug was ook 2 maal succesvol. De andere 2 treffers werden gescoord door Yassin Irzi en Rafik el Osrouti.

Na afloop werd eerst het 2e team van FC Westland in het zonnetje gezet. Zij werden kampioen in de Hoofdklasse en nemen komend seizoen de plek in van het 1e team in de Topklasse. Voor FC Westland 1 is er komend seizoen een plek in de landelijke 1e divisie.

Nadat het 2e team in het zonnetje werd gezet was het de beurt aan het 1e team. Namens de KNVB was Arie vd Bulk aanwezig om de spelers de kampioensmedailles om te hangen en de schaal uit te reiken als kampioen van de Topklasse, het hoogste districtsniveau. Er werden ook volop bloemen uitgereikt en Martin Roos, nestor van de club, deed een speech en reikte de FC Westland kampioenschaal uit.

Coach James Dhanai ziet zijn selectie voor komend seizoen in tact blijven en met enkele gerichte versterkingen denkt hij minimaal een stabiele 1e divisionist te worden. Wel is FC Westland nog wel op zoek naar personen die de club zowel op sportief, financieel als op organisatorisch vlak verder kunnen helpen.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Westland

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Eben-Haëzerschool ’s-Gravenzande viert 65-jarig jubileum Algemeen 4 jul, 11:01
Afbeelding
27.799 peuken geraapt in Westland Algemeen 4 jul, 10:26
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:35
Afbeelding
Zeeuw & Zeeuw Nissan: ‘Scherpe prijzen, zonder in te leveren op kwaliteit!’ Algemeen 4 jul, 08:54
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Op de pijp met... Oebele-Jan de Smit Algemeen 3 jul, 08:04
Afbeelding
Zomerprogramma Westlands Museum Algemeen 2 jul, 14:49
Afbeelding
Bewaakte feitsenstallingen in alle dorpscentra Algemeen 2 jul, 09:09
Afbeelding
Westland SummerLab met WK KassieBouwen Junior Algemeen 1 jul, 18:33
Afbeelding
Bredere steun voor bestrijding energie-armoede Algemeen 1 jul, 17:09
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
WSKO en Schakelklas zeggen hallo tegen de wereld Algemeen 1 jul, 12:11
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief