V.l.n.r: Wethouder Wendy Renzen (op de rug gezien), Hans Borsje van Volker Wessels, Marya Vollebregt, Björn Bleumink BDP stedenbouw en Leo van der Leur BPD Delft. 4D architecten ontbreekt.
V.l.n.r: Wethouder Wendy Renzen (op de rug gezien), Hans Borsje van Volker Wessels, Marya Vollebregt, Björn Bleumink BDP stedenbouw en Leo van der Leur BPD Delft. 4D architecten ontbreekt. (Foto: Jaap Stolze)

Pand van VB-Groep en Julia’s Eiland winnen prijzen

Algemeen

Het nieuwe pand van VB-Groep aan de Galgeweg in Naaldwijk heeft de publieksprijs gewonnen tijdens de uitreiking van de Adriaan Dessing Prijs 2022. Het project Julia’s Eiland uit Wateringen won de juryprijs.

De Adriaan Dessing Prijs 2022 werd zaterdag 11 juni uitgereikt in Het Trefpunt te Maasland. Het is een Architectuur Prijs die betrekking heeft op het ontwerp van de gebouwde omgeving in Westland. Barend Rombout, wethouder cultuur van gemeente Westland, reikte de publieksprijs uit. Alle inwoners van Westland en Midden-Delfland en daarbuiten konden tijdens de eerste negen dagen van de maand juni op www.adriaandessingprijs.com stemmen en daarmee de winnaar mede aanwijzen. Er werden 2.000 stemmen uitgebracht en 54% wees de VB-Group als winnaar aan. De publieksprijs ging daarmee aan Bias Architecten uit Rotterdam die verantwoordelijk was voor het ontwerp van het nieuwe bedrijfspand aan de Galgeweg te Naaldwijk. De prijs bestond uit een bronzen beeldje, het jury certificaat en een geldbedrag van € 500.

De juryprijs werd uitgereikt door Wethouder Wendy Renzen van Midden-Delfland. Zij rondde het juryrapport af door ook de beslissing van de jury verder toe te lichten. “Voor de Adriaan Dessingprijs 2022 heeft de jury vanuit de drie genomineerde plannen het project Julia’s Eiland van ontwikkelaar BPD uit Delft en Volker Wessels uit Nieuwegein, stedenbouwkundige BDP uit Rotterdam en 4D architecten uit Enter gekozen als beste project van de afgelopen jaren.”

“Hier is sprake van een zorgvuldige stedenbouwkundige opzet, met oog voor de bestaande omgeving waarin gebouwd wordt”, oordeelt de jury. “Door bestaande richtingen van de omgeving over te nemen en zichtlijnen op de oude kerk van Wateringen voegt het plan zich als vanzelfsprekend in het oude dorp van Wateringen. De architect heeft dit met passend woningontwerpen verder versterkt.”

Ook hoopte zij dat het publiek nog meer belangstelling zou krijgen voor hun eigen leefomgeving, die juist de laatste jaren onder druk staat omdat er meer huizen gebouwd moeten worden. Maar ook dat bouwwerken uit Midden-Delfland meer en meer zullen worden aangemeld zodat ook daar de prijs kan gaan vallen.

V.l.n.r: Wethouder Barend Rombot, eigenaar Edward Verbakel van VB Group, architecten Eric Geill en Peter van der Elst van Bias Architecten uit Rotterdam.
Het pand van de VB-Group won de publieksprijs.
Julia's Eiland ging er met de juryprijs vandoor.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Westland

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Eben-Haëzerschool ’s-Gravenzande viert 65-jarig jubileum Algemeen 4 jul, 11:01
Afbeelding
27.799 peuken geraapt in Westland Algemeen 4 jul, 10:26
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:35
Afbeelding
Zeeuw & Zeeuw Nissan: ‘Scherpe prijzen, zonder in te leveren op kwaliteit!’ Algemeen 4 jul, 08:54
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Op de pijp met... Oebele-Jan de Smit Algemeen 3 jul, 08:04
Afbeelding
Zomerprogramma Westlands Museum Algemeen 2 jul, 14:49
Afbeelding
Bewaakte feitsenstallingen in alle dorpscentra Algemeen 2 jul, 09:09
Afbeelding
Westland SummerLab met WK KassieBouwen Junior Algemeen 1 jul, 18:33
Afbeelding
Bredere steun voor bestrijding energie-armoede Algemeen 1 jul, 17:09
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
WSKO en Schakelklas zeggen hallo tegen de wereld Algemeen 1 jul, 12:11
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief