ML-opleidingen nieuwe reder van KNRM Ter Heijde

Algemeen
KHV-chauffeur Peter Karelse (KNRM) en Martin Mauritz (ML-opleidingen) bezegelen het partnership.
KHV-chauffeur Peter Karelse (KNRM) en Martin Mauritz (ML-opleidingen) bezegelen het partnership. (Foto: KNRM Ter Heijde)

ML-opleidingen uit ’s-Gravenzande treedt per juni 2022 toe tot de rederskring van KNRM station Ter Heijde. Met dit 5-jarige partnership gaan wordt de samenwerking tussen ML-opleidingen en KNRM Ter Heijde bekrachtigd.

Al enige jaren werkten beide instanties samen. Wanneer er chauffeurs voor het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM hun C-rijbewijs gingen halen, werd dat onder de vakkundige begeleiding van de instructeurs van ML-opleidingen gedaan. Gedurende dat contact werd duidelijk dat er nog meer overlap is tussen beiden organisaties. ML-opleidingen geeft ook diverse veiligheidstrainingen en als hulpverleningsorganisatie heeft de KNRM het thema veiligheid ook bovenaan de prioriteiten staan.

Directeur Martin Mauritz van ML-opleidingen raakte onder de indruk van de bevlogenheid en professionaliteit van de KNRM-vrijwilligers en besloot naast de ondersteuning op het gebied van rijopleidingen ook de KNRM financieel te ondersteunen.

Met toetreden tot de rederskring werd deze intentie omgezet in een 5 jarige partnership. Om hun noodzakelijke reddingswerk te kunnen uitvoeren is de KNRM volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen van particuliere en zakelijke donateurs. Daarom ontvangen zij deze initiatieven met open armen. Meer informatie voor Westlandse bedrijven die willen toetreden tot de rederskring is te vinden op www.knrm.nl/rederskring.