Zwemverenigingen zwemmen samen

Algemeen
Een jonge zwemmer krijgt nog wat laatste tips voor de wedstrijd.
Een jonge zwemmer krijgt nog wat laatste tips voor de wedstrijd. (Foto: PR)

Westland Swimming Stars en ZV Westland, twee zwemverenigingen die de afgelopen jaren niet altijd door één deur konden, hebben toenadering gezocht tijdens een gezamenlijk clubkampioenschap.

Afgelopen zaterdag vond in het ‘s-Gravenzandse zwembad Measmunde een gezamenlijk clubkampioenschap wedstrijd zwemmen plaats. De zwemmers van Westland Swimming Stars en ZV Westland hadden zich onderling gemengd op leeftijd. Voor het eerst zwommen de leden van beide verenigingen gebroederlijk tegen en met elkaar en sloten af met een uitgebreide estafette waarin elk team ook weer een mix was van WSS en ZVW zwemmers.

Na een periode waarin er een verschil in inzicht was over de wijze waarop de wedstrijd zwemsport moest worden vorm gegeven is nu onderlinge toenadering. Beide verenigingen hebben het zelfde hogere doel voor ogen om wedstrijdzwemmers beter te maken en van plezier te voorzien.

Voor de meeste zwemmers van ZV Westland was dit de eerste kennismaking met het racen in een echte wedstrijd. Voor de jongste zwemmers stond er 25 meter schoolslag, rugcrawl en vrije slag op het programma. De oudere zwemmers moesten alle 50 meters afwerken inclusief de uitdagende 50m vlinderslag. Een serieuze crew van juryleden een serie tijdwaarnemers zorgde voor het echte officiële karakter van deze wedstrijd. Voor de zwemmers van WSS was het naast dat zij veel vaker in wedstrijden racen toch ook een verrassend leuke wedstrijd om dat samen te ondernemen met leeftijdgenoten uit ons Westland.

Na afloop was er voor iedere zwemmer een oorkonde en een herinneringsmedaille.