Lierse schrijft ‘triller’ over leven met Parkinson

Algemeen
Janneke den Ouden.
Janneke den Ouden. (Foto: Jacques Zorgman)

Janneke den Ouden uit De Lier heeft een boek geschreven over haar leven met Parkinson: ‘Dagboek van een triller’. De Lierse beschrijft daarin haar strijd tegen ‘mijnheer P.’, die haar leven overhoop schopt.

“Ruim drie jaar geleden is bij mij Parkinson geconstateerd”, vertelt Janneke. “Ik zag helemaal niet aankomen dat ik Parkinson kreeg want zo’n nare ziekte zou míj vast niet gebeuren. Een beetje dom of naïef want waarom zou het me niet overkomen. Mijn lijf werd gekraakt door ‘mijnheer P.’ Een ongenode gast die aangaf nooit meer weg te gaan zodat er maar één ding opzat. Consensus krijgen met hem want leven met mijnheer P. is niet leuk maar het leven zelf is wel leuk!”

“Het boek is voor iedereen bij wie ook een mijnheer P. woont maar ook voor alle mensen die iemand kennen met P. of simpelweg nieuwsgierig naar hem zijn. Een boek over angsten, achteruitgang, gedachten, verbazing én humoristische situaties. Want er mag ook gelachen worden. Of gehuild. Het is absoluut geen medisch boek en geen klaagzang.”

‘Dagboek van een triller’ is vanaf 7 juli voor € 19,50 te koop bij iedere (online)boekenwinkel.