Innovation Lab KP Holland geopend door voorzitter VNO-NCW

Algemeen
Ingrid Thijssen (VNO-NCW) doopt tijdens de opening van het Innovation Lab de nieuwe witte Curcuma.
Ingrid Thijssen (VNO-NCW) doopt tijdens de opening van het Innovation Lab de nieuwe witte Curcuma. (Foto: Martijn van Pieterson)

De Westlandse sierteeltonderneming KP Holland heeft op dinsdag 14 juni haar Innovation Lab officieel in gebruik genomen. De openingshandeling werd uitgevoerd door de voorzitter van VNO-NCW, Ingrid Thijssen.

Met dit laboratorium komt de toepassing van moleculaire veredelingstechnieken binnen bereik en biedt het capaciteitsuitbreiding voor onderzoek in, en vermeerdering van, weefselkweek uitgangsmateriaal. 

Middels het doorknippen van een symbolische DNA-streng werd het laboratorium geopend. KP Holland presenteerde direct een nieuwe witte Curcuma, een exclusieve seizoensbloeier met witte lotusbloemen in de Siam™-serie met de naam Siam™ Sisto, wat schoonheid betekent.

“Met de ingebruikname van ons nieuwe Innovation Lab intensiveren we het onderzoek, de ontwikkeling én de vermeerdering van ons assortiment om aan de wereldwijd groeiende klantbehoefte te voldoen. Met deze stap geven we invulling aan onze strategie door te groeien in de veredeling en vermeerdering van weefselkweek uitgangsmateriaal”, aldus algemeen directeur Leo de Vries. Ingrid Thijssen benadrukte in haar toespraak het belang van innovatie voor de Nederlandse economie en sierteeltsector en gaf aan trots te zijn op de stap voorwaarts die KP Holland hierin maakt.