Leerkrachten montessorionderwijs kijken uit naar nieuw schooljaar

Algemeen
De eerste materialen zijn al binnen en uitgepakt.
De eerste materialen zijn al binnen en uitgepakt. (Foto: PR)

Na de zomervakantie starten de Driekleur en Okidoki met montessorionderwijs in ‘s-Gravenzande. De eerste leerlingen stromen al binnen en zorgen voor nog meer enthousiasme binnen het team. “Het begint nu echt en ik heb er gigantisch veel zin in,” aldus Lisa van Gaalen, leerkracht OBS De Montessori.

Directeur Ingrid Zuidgeest vertelt hoe de aanloop richting het komende schooljaar eruit zal zien: “We volgen met het team momenteel een montessori-opleiding en de eerste tips worden al gedeeld met elkaar. Aan het enthousiasme is in ieder geval geen gebrek! We hopen dit ook aan de kinderen en ouders door te geven door gezamenlijk te gaan kijken wat de leerkrachten, directie, ouders maar vooral de kinderen nodig hebben.”

Lisa vertelt ook hoe de leerkracht een andere positie in de klas inneemt, terwijl de leerling meer vrijheid krijgt. “We werken naar aanleiding van de spontane belangstelling van de leerling. De leerling heeft ook vrijheid tijdens het werken. Het kind bepaalt zelf met wie, waar en wat het doet en ik als leerkracht houd in de gaten of het past bij de ontwikkeling van het kind. Kinderen kunnen meer dan je denkt, dus geven wij ze meer vrijheid zodat ze dit kunnen laten zien! Iedere leerling ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo.” 

De eerste materialen om het onderwijs compleet te maken zijn inmiddels binnen en uitgepakt. Het komende schooljaar start de montessorischool op de Julianaweg in het gebouw van Okidoki.