Juryleden Ilona Roozenboom (l.), Nico Baars (daarnaast) en Edward Koornneef (r.) bij de winnaars Tony Schrevelius, Laura van den Enden en Midas Pool.
Juryleden Ilona Roozenboom (l.), Nico Baars (daarnaast) en Edward Koornneef (r.) bij de winnaars Tony Schrevelius, Laura van den Enden en Midas Pool. (Foto: Thierry Schut)

Jumbo Koornneef en De Naald kiezen winnaars ontwerpwedstrijd

Algemeen

Jumbo Koornneef en De Naald zijn begin dit jaar in Westland op zoek gegaan naar beeldend kunstenaars, schilders, vormgevers, fotografen, graffiti artiesten en andere artistieke creatievelingen. Deze groep werd uitgedaagd om een ontwerp te maken voor de zaaldeuren van de Foodmarkt Koornneef zaal in het theater. Uit alle inzendingen koos de jury vol overtuiging een top drie.

Woensdag 15 juni vond de finale plaats in WestlandTheater De Naald, met de bekendmaking welk ontwerp een jaar lang op de zaaldeuren in De Naald prijkt en werden de drie cheques uitgereikt. De jury bestaande uit Edward Koornneef (directeur Jumbo Koornneef), Nico Baars (directeur De Naald), Ilona Rozenboom (directeur Westland Cultuurweb) en Thomas van der Schoor (grafisch vormgever).

De winnaars

De eerste plek gaat naar het ontwerp van Laura van den Enden. Een greep uit het juryrapport: “Een mooie illustratie met een duidelijke eigen en consistente stijl. Er zijn fijne en warme kleuren gebruikt. Dit alles zorgt ervoor dat het theatergevoel met alle facetten en zintuigen duidelijk naar voren komt en daarmee erg goed getroffen is.” Het creatieve ontwerp van Laura is dit gehele seizoen te bewonderen op de deuren van de Foodmarkt Koornneef zaal in De Naald. Bovendien krijgt zij met haar winnend ontwerp een cheque van € 2000,-.

Tekst gaat verder onder afbeelding.


Laura van den Enden won de wedstrijd. - Thierry Schut

De tweede plek is voor Tony Schrevelius. De jury noemde zijn ontwerp “Een erg knappe illustratie waar je naar kunt blijven kijken. Een ontwerp met humor en de subtiele link tussen de boodschappen van Koornneef en de theaterzaal zijn goed weergegeven.” Naast de eer van de tweede plek ontvangt Tony een cheque van € 750.

Tekst gaat verder onder afbeelding.


Tony Schrevelius, Laura van den Enden en Midas Pool bij hun werken. - Thierry Schut

De cheque van € 500 en daarmee de derde plek gaat naar Midas Pool. De jury omschrijft het ontwerp als: “Een originele, eigen lijntekening met knappe illustratieve figuren. Mooie invalshoek waardoor de vraag ontstaan: ‘Wie kijkt er eigenlijk naar wie?’ of ‘Wie is de artiest?’”

Eerste editie

De jury zegt verrast te zijn door de verscheidenheid en de creativiteit van alle ontwerpen. De jury spreekt haar waardering uit naar alle deelnemers voor het lef, de creativiteit en de eigenzinnigheid. Supermarktondernemer Edward Koornneef: “We zijn positief verrast door de verschillende ontwerpen die door jong en oud zijn aangeleverd. Unaniem hebben we voor deze top 3 gekozen waarvan het ontwerp van Laura de doorslag gaf. Ik kijk er naar uit om dit ontwerp straks live in WestlandTheater De Naald te zien op de zaaldeuren.”

Tony Schrevelius, Laura van den Enden en Midas Pool bij hun werken.
Laura van den Enden won de wedstrijd.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Westland

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Eben-Haëzerschool ’s-Gravenzande viert 65-jarig jubileum Algemeen 4 jul, 11:01
Afbeelding
27.799 peuken geraapt in Westland Algemeen 4 jul, 10:26
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:35
Afbeelding
Zeeuw & Zeeuw Nissan: ‘Scherpe prijzen, zonder in te leveren op kwaliteit!’ Algemeen 4 jul, 08:54
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Op de pijp met... Oebele-Jan de Smit Algemeen 3 jul, 08:04
Afbeelding
Zomerprogramma Westlands Museum Algemeen 2 jul, 14:49
Afbeelding
Bewaakte feitsenstallingen in alle dorpscentra Algemeen 2 jul, 09:09
Afbeelding
Westland SummerLab met WK KassieBouwen Junior Algemeen 1 jul, 18:33
Afbeelding
Bredere steun voor bestrijding energie-armoede Algemeen 1 jul, 17:09
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
WSKO en Schakelklas zeggen hallo tegen de wereld Algemeen 1 jul, 12:11
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief