Jeugd van BC Mix wordt kampioen Zuid-West

Algemeen
Afbeelding
(Foto: BC Mix)

In de jeugdcompetitie onder 19 had team 1 van jeugdafdeling van BC Mix alle wedstrijden al overtuigend met 8-0 gewonnen en zo begon het team met Thijs Fransen, Raûl van den Beukel, Tim Boers, Eva Duijndam en Mandy Duijndam, als favoriet aan de kampioenschappen van regio Zuid-West.

In Capelle aan den IJssel trad het aan tegen Lansingerland 1. Er werd op 2 banen gestart met de meisjes- en jongensdubbel. Op beide banen was de spanning voelbaar en werd er nog onwennig gestart. Naarmate beide duels vorderden bleek het verschil groot en werden beide wedstrijden met 21-12 en 21-9 gewonnen. Het was daarna aan de eerste van twee enkelspelen. Mandy Duijndam, het weekend ervoor nog 2e van Nederland geworden onder 15 jaar, speelde overtuigend en haalde al snel het 3 punt binnen. Tim Boers moest op de andere baan diep gaan en sleepte na een mooie en spannende wedstrijd het 4e punt. Nog 1 wedstrijd zou volstaan om zich kampioen te noemen.

Eva Duijndam had het in de eerste set moeilijk met haar tegenstander, maar won met 21-18 de eerste set. De tweede set ging een stuk eenvoudiger en met 21-10 werd het vijfde punt binnen gehaald. Kampioen. Thijs Fransen speelde ondertussen volwassen zijn wedstijd en haal korte tijd later ook het 6e punt binnen. De laatste twee wedstrijden werden ook in winst omgezet en een klein feestje kon worden gevierd.

Het team mag zich nu opmaken voor het kampioenschap van Nederland wat in het komende weekend wordt gespeeld.