‘Goed voor de club om weer een NRT te organiseren’

Algemeen
Bram van Bruggen: "De club is zo toch in the picture."
Bram van Bruggen: "De club is zo toch in the picture." (Foto: Mabel Böhms Media)

Op het Schwagermann Tennispark aan de Leeuwen-hoekstraat in ’s-Gravenzande vindt tussen 25 juni en 3 juli een tweetal toernooien plaats.

door Marcel Zaat

Het Open Toernooi voor de liefhebbers uit de regio kent een vrije inschrijving en heeft nu ruim 300 deelnemers op de lijst staan. Het Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT) kent dik 70 inschrijvingen. Het NRT kende een tijd van afwezigheid in ’t Breejedurp, maar staat nu weer op de kaart.

Samen met Matt Permentier, Medy Permentier, Peggy Vink en Lennard Segers maakt Bram van Bruggen deel uit van de organisatie. Het vijftal heeft veel zin om te laten zien dat tennis leeft in ’s-Gravenzande. In 2014 werd voor de laatste keer een NRT gehouden. Onder de deelnemers bevonden zich toen onder meer ex-profs Kiki Bertens en Thiemo de Bakker. Bram van Bruggen (23), zelf spelend lid én woordvoerder van de organisatie hoopt natuurlijk dat er voor de nieuwe deelnemers een even goede toekomst is weggelegd als in de wegen die Bertens en De Bakker bewandelden. “Na zo een afwezigheid van zeven jaar werd het plan gevat om weer een NRT te organiseren. Het geeft je club toch een bepaalde allure als er een NRT wordt gehouden. De club is dan toch in the picture. Ook voor de jeugdleden is het leuk en interessant om dit soort wedstrijden te volgen.”

Drankje en hapje

Over de te bieden horeca op het toernooi hoeft de organisatie zich geen zorgen te maken. Waar vele sportclubs tegenwoordig veel moeite hebben om barbezetting te vinden heeft de tennisclub in Mes Amis tegenwoordig een partner gevonden die als pachter de bezoekers van het tennispark voorziet van een drankje en een hapje. Vanaf het terras zijn de wedstrijden live te volgen. Van Bruggen: “Daar zijn wij ontzettend blij mee. Mes Amis heeft haar zaakjes op het tennispark uitstekend voor elkaar, dus wat dat betreft hoeven wij ons hier geen zorgen over te maken. Nu nog een beetje gunstige weersomstandigheden, dat zou het helemaal compleet maken. Wij hopen dan ook op veel toeschouwers.”

Onder de deelnemers van het NRT bevinden zich ook Jonathan de Bakker (speelde in het verleden voor de ’s-Gravenzandse club) en uit Naaldwijk bevinden Jay Zwinkels, Sverre van der Burg, Bob van der Wilk en Daniel Ducheyne zich onder het deelnemersveld. Maandag en dinsdag zijn de kwalificatiewedstrijden, vrijdag 1 juli is er een grote feestavond een zondag 3 juli worden alle finale’s van de beide toernooien gespeeld. “Bij het Open Toernooi zijn er leuke waardebonnen te winnen en bij het NRT is er uiteraard een prijzengeld beschikbaar. Met ons één sterren-toernooi zijn natuurlijk de ook nog eens de benodigde punten te verdienen voor de nationale rankingslijst”