Bram van Bruggen: "De club is zo toch in the picture."
Bram van Bruggen: "De club is zo toch in the picture." (Foto: Mabel Böhms Media)

‘Goed voor de club om weer een NRT te organiseren’

Algemeen

Op het Schwagermann Tennispark aan de Leeuwen-hoekstraat in ’s-Gravenzande vindt tussen 25 juni en 3 juli een tweetal toernooien plaats.

door Marcel Zaat

Het Open Toernooi voor de liefhebbers uit de regio kent een vrije inschrijving en heeft nu ruim 300 deelnemers op de lijst staan. Het Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT) kent dik 70 inschrijvingen. Het NRT kende een tijd van afwezigheid in ’t Breejedurp, maar staat nu weer op de kaart.

Samen met Matt Permentier, Medy Permentier, Peggy Vink en Lennard Segers maakt Bram van Bruggen deel uit van de organisatie. Het vijftal heeft veel zin om te laten zien dat tennis leeft in ’s-Gravenzande. In 2014 werd voor de laatste keer een NRT gehouden. Onder de deelnemers bevonden zich toen onder meer ex-profs Kiki Bertens en Thiemo de Bakker. Bram van Bruggen (23), zelf spelend lid én woordvoerder van de organisatie hoopt natuurlijk dat er voor de nieuwe deelnemers een even goede toekomst is weggelegd als in de wegen die Bertens en De Bakker bewandelden. “Na zo een afwezigheid van zeven jaar werd het plan gevat om weer een NRT te organiseren. Het geeft je club toch een bepaalde allure als er een NRT wordt gehouden. De club is dan toch in the picture. Ook voor de jeugdleden is het leuk en interessant om dit soort wedstrijden te volgen.”

Drankje en hapje

Over de te bieden horeca op het toernooi hoeft de organisatie zich geen zorgen te maken. Waar vele sportclubs tegenwoordig veel moeite hebben om barbezetting te vinden heeft de tennisclub in Mes Amis tegenwoordig een partner gevonden die als pachter de bezoekers van het tennispark voorziet van een drankje en een hapje. Vanaf het terras zijn de wedstrijden live te volgen. Van Bruggen: “Daar zijn wij ontzettend blij mee. Mes Amis heeft haar zaakjes op het tennispark uitstekend voor elkaar, dus wat dat betreft hoeven wij ons hier geen zorgen over te maken. Nu nog een beetje gunstige weersomstandigheden, dat zou het helemaal compleet maken. Wij hopen dan ook op veel toeschouwers.”

Onder de deelnemers van het NRT bevinden zich ook Jonathan de Bakker (speelde in het verleden voor de ’s-Gravenzandse club) en uit Naaldwijk bevinden Jay Zwinkels, Sverre van der Burg, Bob van der Wilk en Daniel Ducheyne zich onder het deelnemersveld. Maandag en dinsdag zijn de kwalificatiewedstrijden, vrijdag 1 juli is er een grote feestavond een zondag 3 juli worden alle finale’s van de beide toernooien gespeeld. “Bij het Open Toernooi zijn er leuke waardebonnen te winnen en bij het NRT is er uiteraard een prijzengeld beschikbaar. Met ons één sterren-toernooi zijn natuurlijk de ook nog eens de benodigde punten te verdienen voor de nationale rankingslijst”

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Opa en kleindochter exposeren samen Algemeen 15 aug, 12:19
Afbeelding
VVD wil plannen jaarrond strandpaviljoens nieuw leven inblazen Algemeen 15 aug, 11:48
Afbeelding
de pijp met... Marjoke van Arnhem-Van Baalen Algemeen 14 aug, 10:00
Afbeelding
Zwaar ongeval tussen fietser en motorfiets Monsterseweg Algemeen 13 aug, 15:38
Afbeelding
Orgelconcert door André Knevel in Wateringen Algemeen 13 aug, 14:05
Afbeelding
Vrachtwagen rijdt zich klem in woonwijk en veroorzaakt schade Algemeen 12 aug, 14:43
Afbeelding
Weekendexpositie “Karen’s Art” in de Hofboerderij. Algemeen 12 aug, 14:04
Afbeelding
LTC ’s-Gravenzande kijkt naar de toekomst, officiële opening padelbanen Algemeen 12 aug, 12:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Koe in sloot geraakt nabij Woudseweg Algemeen 11 aug, 22:06
Afbeelding
Kortebaan De Lier afgelast wegens hitte Algemeen 11 aug, 16:30
Afbeelding
Opbouw vluchtelingenlocatie Haagweg in volle gang Algemeen 11 aug, 15:44
Afbeelding
Natuurlijk Delfland dient handhavingsverzoek in voor vinpootsalamanders Algemeen 11 aug, 15:22
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief