Varend Corso 2022 in startblokken voor vier dagen lang spektakel op het water

Uit
Foto van de opbouw op 22 juni.
Foto van de opbouw op 22 juni. (Foto: Arnaud Roelofsz)

Vanmiddag om 15.30 uur gaat na twee coronazomers het Varend Corso 2022 eindelijk los. Met man en macht is gewerkt om de 40 corsoboten in gereedheid te brengen voor een spektakel op en langs het water. De totale parade van 60 boten trekt vanuit het Westland vier dagen door Den Haag, Delft, Vlaardingen, Maassluis, Rijswijk, Midden Delfland en natuurlijk Westland. 

Varend Corso 2022

“Ik ben ontzettend trots op de honderden vrijwilligers die letterlijk tot diep in de nacht hebben doorgewerkt om de boten op tijd af te krijgen,’’ zei corsovoorzitter Rob Baan woensdag 22 juni. “Er zijn arrangeurs uit het hele land afgereisd om hopelijk honderdduizenden bezoekers te trakteren op een waar spektakel. Donderdag om 12.00 uur vindt de jurering plaats, dan moet echt de allerlaatste bloem op zijn plek zitten en kan het feest beginnen! Dit jaar doen we voor het eerst op zondag Den Haag aan. Ik kijk er ontzettend naar uit!” 

 © Arnaud Roelofsz

Prijzen

Het publiek kan het hele weekend de mooiste boten jureren via De Tuinderij Publieksprijs. Stemmen kan via de website VarendCorso.nl. Donderdagavond vindt in de eerste finishplaats Maasluis de uitreiking van het Jeugdcorso, Blooming Battle, juryprijs voor Niet-Commerciële en Commerciële deelnemers plaats. Zondagavond worden de Figuratieprijs, arrangeursprijs (Johan Huisman), Innovatieprijs en de Tuinderij publieksprijs uitgereikt.

Bekende TikTokkers

Om meer jongeren aan het corso te verbinden is er dit jaar een speciale TikTok boot. Deze is op initiatief van de 20-jarige student Giovanni tot stand te komen. Samen met de dansers van Dans Creatie varen TikTokkers Ashley Guijt (527.500 volgers) en Jasey Harders (574.900 volgers) mee. Uiteraard wordt er ook realtime verslag gedaan op het social media kanaal. 

Enkele versierde boten lagen er al (bijna) klaar voor op woensdagmiddag 22 juni in Naaldwijk.

De route van het Varend Corso is te vinden www.varendcorso.nl. Tijdens het weekend is er live track & trace te volgen op een interactieve Google Maps kaart.