Vragen over ‘ribbelstraat’ in De Lier

Algemeen
Afbeelding
(Foto: LPF Westland)

De ‘klimaat adaptieve’ bestrating in de wijk Liermolen in De Lier lever gevaarlijke situaties en overlast op. Dat vindt LPF Westland. De fractie stelt er vragen over aan het college van gemeente Westland.

De klimaat adaptieve bestrating bestaat uit drie stroken open, betonnen ribbelbestrating en met twee rijen tegels waarover de auto’s kunnen rijden. Doel is dat er tussen de ribbels groen kan groeien en dat water beter wordt afgevoerd.

Het probleem, volgens LPF Westland, is dat niet alle auto’s op de tegenbanen rijden en daardoor geluidsoverlast veroorzaken als ze over de ribbels rijden. Ook hebben jongere en oudere fietsers volgens de fractie problemen en dreigen ze om te vallen door de ribbels. “Omdat verder iedere stoep ontbreekt moeten kinderwagens, buggy’s en rollators ook over deze ribbel straat heen en dat is eigenlijk onverantwoord”, aldus Peter Voskamp namens LPF Westland. 

De fractie wil weten waarom er precies in deze straten is gekozen voor dit soort bestrating en waarom er geen stoep is. Ook moet de wethouder onderzoeken of de kwaliteit van de tegels wel voldoende is, gezien sommige tegels al beschadigd zijn, stelt Voskamp. Tot slot wil de fractie dat de wethouder met de bewoners in overleg gaat om te kijken of er in dit stadium - de wijk is nog in aanbouw - om het woongenot van de bewoners maar ook de verkeersveiligheid te verbeteren.