Voorzitterswissel bij Fietsersbond Westland

Algemeen
Ulbe Spaans.
Ulbe Spaans. (Foto: Mabel Böhms Media (archief))

Tijdens de ledenvergadering van de fietsersbond afdeling Westland heeft Frans Visee afscheid genomen als voorzitter. Ulbe Spaans wordt zijn opvolger.

Frans was jarenlang het gezicht van de fietsersbond en heeft van de afdeling een zelfstandige regio gemaakt na jarenlang aan de afdeling Den Haag te zijn gekoppeld geweest. “De Westlandse fietsbelangen zijn anders dan die van een drukke stad”, geeft Frans aan. “Vandaar een Westlandse afdeling.”

“Ik kijk terug op een mooie periode waarin we onze afdeling op de kaart hebben gezet en de fietsbelangen in het Westland hebben kunnen behartigen.”

De leden van de fietsersbond hebben Ulbe Spaans gekozen als zijn opvolger. Ulbe is jarenlang als raadslid en fractievoorzitter van GroenLinks Westland in de Westlandse gemeenteraad geweest. “Ik liep achter de schermen al een tijdje mee en vindt het een uitdaging om het fantastische werk van Frans voort te zetten.”

“Samenwerking is mijn motto. Ik wil brede steun voor fietsbelangen realiseren in nauwe samenwerking met onze Westlandse fietsburgemeester Karin Zwinkels. Ik heb er veel zin in,” aldus de nieuwe voorzitter.