Honselersdijk en Aardwarmte in de prijzen tijdens Varend Corso 2022

Algemeen
De boot van Honselersdijk won de prijs voor niet-commerciële deelnemers.
De boot van Honselersdijk won de prijs voor niet-commerciële deelnemers. (Foto: Arnaud Roelofsz Fotografie)

Gisteren, donderdag 24 juni, ging het Varend Corso 2022 van start en inmiddels zijn de eerste winnaars al bekend. Honselersdijk en Gezamenlijke Aardwarmte Projecten Westland vielen in de prijzen.

Varend Corso 2022

Bij de niet-commerciële deelnemers ging de kern Honselersdijk er met de winst vandoor met hun boot ‘Encanto’. Nummer twee werd de ‘Magic’-corsoboot van De Lier en Kwintsheul met ‘Muziek verbindt ons’ mocht de prijs voor de derde plaats in ontvangst nemen.

Bij de commerciële deelnemers won Gezamenlijke Aardwarmte Projecten Westland, met hun boot getiteld Aardwarmte. De boot Zomer Carnaval van Certhon en Van der Valk Systemen met Elvis Presley volgden op de tweede en de derde plaats.


De boot van Gezamenlijke Aardwarmte Projecten Westland won bij de commerciële boten. - Arnaud Roelofsz Fotografie

Ook voor het Kindercorso werden de prijswinnaars donderdag al bekendgemaakt. In de categorie tot 11 jaar is dat de Lion Kids geworden met hun boot de Lion King en in de categorie tot 16 jaar wonnen de Showgirls met de Rapunzel-boot.

De deelnemers hebben de komende drie dagen nog veel om voor te strijden. Op zondag worden nog de prijzen uitgereikt voor de scholencompetitie The Blooming Battle, de Johan Huisman-bindersprijs, de innovatieprijs, de figuratieprijs en de felbegeerde Tuinderij publieksprijs.