Culturele Raad zoekt kunst van nieuwe Westlanders

Algemeen
Kunstenaar Fatima Kiral met ‘Ebru’ kunst.
Kunstenaar Fatima Kiral met ‘Ebru’ kunst. (Foto: PR)

Culturele Raad Wateringen en CultuurZonderGrenzen organiseren gedurende de hele maand september een expositie met beeldende kunst door mensen die vanuit het buitenland in Westland zijn komen wonen of hier tijdelijk verblijven. De expositie - onderdeel van een hele themamaand in het kader van ‘Vrijheid’ - biedt een podium voor talent in de Hofboerderij in Wateringen. Kunstenaars en artiesten vanuit deze doelgroep - zowel amateur als professioneel - worden uitgenodigd zich aan te melden en het podium te pakken.

“CultuurZonderGrenzen is een programma waarmee we nieuwkomers (statushouders, vluchtelingen en migranten) willen bereiken om actief aan kunst en cultuur mee te doen”, aldus programmaleider Participatie Wendy van Es van Westland Cultuurweb. “Samen met Bibliotheek Westland nemen we hierin het voortouw en worden tal van activiteiten georganiseerd. Denk aan workshops in verschillende kunstdisciplines, een zangkoor maar ook allerlei momenten om het podium te beklimmen. De Culturele Raad Wateringen nam zelf enthousiast contact met ons op. Echt geweldig want we kregen ook al steeds meer seintjes over nieuwkomers die fantastische dingen maken en willen laten zien. We wonen met zoveel mensen in Westland. Hoe goed kennen we elkaar nu eigenlijk? Klopt het beeld dat we van elkaars culturen hebben? Welk prachtig verborgen talent kennen we nog niet? Meedoen binnen de samenleving is voor iedereen belangrijk. Daar wil CultuurZonderGrenzen aan bijdragen. Door met kunst en cultuur de ontmoeting tussen hier geboren Westlanders en mensen die hier (zijn) komen wonen tot stand te brengen. Verhalen delen in een fijne, creatieve en gezellige setting.”

Naast beeldende kunst (zoals schilder- en tekenwerk, sculpturen of fotografie) is er ook alle ruimte voor muzikaal talent. Zo kan worden opgetreden tijdens het Westlands Open Podium dat de Culturele Raad Wateringen organiseert op 11 september of in een van de andere weekenden van de expositie. Meedoen kan met één of meerdere kunstwerken, liedjes of muziekstukken. De expositie maakt deel uit van de Open Atelierroute Wateringen-Kwintsheul die plaatsvindt in het weekend van 3 en 4 september. 

Maak je kunst? Wil je iets bijzonders vanuit jouw cultuur laten zien of horen? Doe dan mee aan de expositie en themamaand en meld je bij Wendy van Es via wendyvanes@westlandcultuurweb.nl. Deelname is gratis.