Kunstenaar Fatima Kiral met ‘Ebru’ kunst.
Kunstenaar Fatima Kiral met ‘Ebru’ kunst. (Foto: PR)

Culturele Raad zoekt kunst van nieuwe Westlanders

Algemeen

Culturele Raad Wateringen en CultuurZonderGrenzen organiseren gedurende de hele maand september een expositie met beeldende kunst door mensen die vanuit het buitenland in Westland zijn komen wonen of hier tijdelijk verblijven. De expositie - onderdeel van een hele themamaand in het kader van ‘Vrijheid’ - biedt een podium voor talent in de Hofboerderij in Wateringen. Kunstenaars en artiesten vanuit deze doelgroep - zowel amateur als professioneel - worden uitgenodigd zich aan te melden en het podium te pakken.

“CultuurZonderGrenzen is een programma waarmee we nieuwkomers (statushouders, vluchtelingen en migranten) willen bereiken om actief aan kunst en cultuur mee te doen”, aldus programmaleider Participatie Wendy van Es van Westland Cultuurweb. “Samen met Bibliotheek Westland nemen we hierin het voortouw en worden tal van activiteiten georganiseerd. Denk aan workshops in verschillende kunstdisciplines, een zangkoor maar ook allerlei momenten om het podium te beklimmen. De Culturele Raad Wateringen nam zelf enthousiast contact met ons op. Echt geweldig want we kregen ook al steeds meer seintjes over nieuwkomers die fantastische dingen maken en willen laten zien. We wonen met zoveel mensen in Westland. Hoe goed kennen we elkaar nu eigenlijk? Klopt het beeld dat we van elkaars culturen hebben? Welk prachtig verborgen talent kennen we nog niet? Meedoen binnen de samenleving is voor iedereen belangrijk. Daar wil CultuurZonderGrenzen aan bijdragen. Door met kunst en cultuur de ontmoeting tussen hier geboren Westlanders en mensen die hier (zijn) komen wonen tot stand te brengen. Verhalen delen in een fijne, creatieve en gezellige setting.”

Naast beeldende kunst (zoals schilder- en tekenwerk, sculpturen of fotografie) is er ook alle ruimte voor muzikaal talent. Zo kan worden opgetreden tijdens het Westlands Open Podium dat de Culturele Raad Wateringen organiseert op 11 september of in een van de andere weekenden van de expositie. Meedoen kan met één of meerdere kunstwerken, liedjes of muziekstukken. De expositie maakt deel uit van de Open Atelierroute Wateringen-Kwintsheul die plaatsvindt in het weekend van 3 en 4 september. 

Maak je kunst? Wil je iets bijzonders vanuit jouw cultuur laten zien of horen? Doe dan mee aan de expositie en themamaand en meld je bij Wendy van Es via wendyvanes@westlandcultuurweb.nl. Deelname is gratis.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Opbouw vluchtelingenlocatie Haagweg in volle gang Algemeen 11 aug, 15:44
Afbeelding
Natuurlijk Delfland dient handhavingsverzoek in voor vinpootsalamanders Algemeen 11 aug, 15:22
Afbeelding
Kom tijdens de feestweek naar de expositie in de Oude Kerk Naaldwijk en ervaar 450 jaar geschiedenis! Algemeen 11 aug, 12:13
Afbeelding
D66: ‘Uiterlijk in 2025 bij elk huis een regenton’ Algemeen 10 aug, 13:50
Afbeelding
2Samen zamelt geld in voor Stichting Droom je Thuis Algemeen 10 aug, 13:16
Afbeelding
Feestweek Bij Barth in Poeldijk Algemeen 10 aug, 11:26
Afbeelding
Vermist: kitten Goof Algemeen 10 aug, 11:13
Afbeelding
Eerste Westlandse monumentenbord onthuld Algemeen 10 aug, 11:02
Afbeelding
Miquel Sinke behaalt mooie 6e plaats in het EK Mini Road Racing Algemeen 10 aug, 11:02
Afbeelding
Natuurwaardenkaart kan frustratie door stopzetten bouwprojecten voorkomen Algemeen 10 aug, 11:00
Afbeelding
Enzo van der Heijden winnaar SuperFlora Open Bloemen Toernooi op LTC Naaldwijk Algemeen 10 aug, 10:57
Afbeelding
35ste jubileum Ronde van Kwintsheul Algemeen 10 aug, 10:50
Afbeelding
Westlandse touwtrekkers weer aan het touw Algemeen 10 aug, 10:30
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief