Team 1 jeugd BC Mix Nederlands kampioen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: BC Mix)

De jeugdleden van team 1 van badmintonclub BC Mix uit Naaldwijk hebben dit weekend het Nederlandse kampioenschap U19 gewonnen. Afgelopen zaterdag traden Thijs Fransen, Raùl van den Beukel, Tim Boers, Eva Duijndam en Mandy Duijndam aan voor hun eerste wedstrijd tegen BC Duinwijck. Als recordhouder Nederlands kampioen bij de senioren waren de spelers op hun hoede. Binnen 2 uur was het pleit beslecht; 5-0 gewonnen.

Ook de tweede wedstrijd tegen Amersfoort verliep zonder problemen en werd met 5-0 gewonnen, waardoor het team zich al kon opmaken voor de halve finales op zondag.

Net als de dag ervoor traden Tim Boers en Mandy Duijndam aan in het gemengd dubbel, terwijl op de baan ernaast Eva Duijndam het meisjesenkel ging spelen. De tegenstander, BC Zwolsche 1, kon in het begin nog even bijblijven, maar al snel bleek het krachtsverschil te groot. Tim Boers speelde een gelijksoortige jongensenkel en na de 3-0 voorsprong liep het team eenvoudig door naar de finale.

In de andere halve finale won BC Amersfoort verrassend van RBB uit Breda met 3-2 waardoor de finale wederom een wedstrijd werd tussen BC Mix en BC Amersfoort. Na de 5-0 overwinning op zaterdag liep het team dan ook vol vertrouwen de baan op. Echter, de opstelling was aangepast ten opzichte van de zaterdag waardoor alle tactieken van beide partijen in de prullenbak konden. Voor Mandy Duijndam maakte dat niet uit en met 21-5 en 21-11 haalde ze al snel het eerste punt binnen. Ook Raùl en Eva konden dat niet deren en met 21-5 en 21-11 was de 2-0 al snel een feit. In de meisjesdubbel lieten Eva en Mandy zich bijna verrassen werd na een spannende eerste set met 21-19 gewonnen. Tim Boers was ondertussen zijn singel gestart en won met 21-17 en 21-12 waardoor het kampioenschap een feit was.

Extra gemotiveerd door dit resultaat maakten Eva en Mandy de tweede set zakelijk af, 21-8, en konden Thijs Fransen en Raùl van den Beukel voor het enthousiaste meegereisde publiek ook het laatste punt binnenhalen, 5-0 en kampioen van Nederland.