Ricardo van der Ende wint de Grand Prix van Albi

Algemeen
Ricardo van der Ende is goed op weg om het Franse kampioenschap weer te winnen.
Ricardo van der Ende is goed op weg om het Franse kampioenschap weer te winnen. (Foto: PR)

Westlander Ricardo van der Ende wist afgelopen weekend een eerste en een 2e plaats te behalen op het circuit van Albi voor het Frans kampioenschap GT4.

Van der Ende wist in de kwalificatie al de aller snelste rondetijd te noteren en hiermee de pole position veilig te stellen in het grote veld van 39 auto’s. De BMW M4 GT4 van team l’Espace Bienvenue van Ricardo hield zich goed in beide races ondanks de grote competitie.

In een weekend worden twee races gereden van 60 minuten. Alle auto’s moeten een verplichte pitstop maken tussen de 25e en 35e minuut van de race en wisselen van rijder. Ricardo deelt zijn BMW M4 met de Belg Benjamin Lessennes. Het rijderspaar wist in 2020 al kampioen te worden van de FFSA GT4 France.

Benjamin startte de race op positie 9. Na een goede start en een solide race bracht de snelle Belg de auto binnen bij de pitstop alsnog op positie 9. Van der Ende nam het stuur over en wist al snel zijn spierballen te tonen. Vrij vlot wist hij al nummer 8, 7, 6 en 5 in te halen en met nog maar een paar rondes te gaan wist hij positie twee te pakken.

Omdat Ricardo in de kwalificatie de snelste was mocht hij in de tweede van pole position vertrekken. Na een goede start en een sublieme eerste twee rondes had de Westlander al snel een gat van 2 seconden en wist dit voor zijn stop uit te breiden naar een gat van 6 seconden voor de verplichte wissel. De Belg Lessennes nam het stuur over en bracht de auto netjes over de streep in leidende positie en stelde de winst veilig.

Ricardo: “Gister een tweede plaats vandaag een overwinning is natuurlijk fantastisch! Na eerdere podium plekken op het circuit van Nogaro en Magnycours staan we nu tweede in het kampioenschap met maar 7 puntjes verschil met nummer 1. We zijn nu halverwege het kampioenschap en we gaan er alles aan doen om wederom het Frans kampioenschap te winnen!”

De volgende race van het Frans kampioenschap vind plaats 23-24 juli op Spa-Francorchamps.