De basisschoolleraren worden op 5 september in De Naald in het zonnetje gezet.
De basisschoolleraren worden op 5 september in De Naald in het zonnetje gezet. (Foto: Stock)

Westlandse basisschoolleraren uitgenodigd voor ‘wonderlijke avond’

Algemeen

Westland Cultuurweb, Groeikracht en gemeente Westland nodigen de Westlandse leerkrachten in het basisonderwijs uit voor een wonderlijke avond in WestlandTheater De Naald. De avond vindt plaats op 5 september 2022 en is een waardering voor de inzet van het Westlandse onderwijsveld in de moeilijke coronatijden.

De leerkrachten hebben het afgelopen jaar een ongelooflijke betrokkenheid bij de Westlandse jeugd laten zien. Het jaar begon met lockdowns en thuisonderwijs, terwijl er al sprake was van werkdruk en een lerarentekort. De druk op het onderwijs is nog steeds groot, omdat de zogenoemde leerachterstanden worden ingehaald. De drie partners willen een avond organiseren waar de leerkrachten zich weer op kunnen laden. Deze wordt gevuld met een uitdagend cultureel programma en veel verbinding met elkaar.

Het bijzondere initiatief biedt ruimte aan maar liefst 400 basisschoolleerkrachten. Zij kunnen zich aanmelden via de website www.groeikrachtwestland.nl. 

Perspectieven 

Groeikracht is een initiatief van de Westlandse stichtingen voor primair onderwijs waarin onderwijsprofessionals een leven lang leren. Op deze avond wordt de volgende fase van Groeikracht gelanceerd, waarin de leerkrachten hun eigen talent etaleren zodat anderen van hun expertise kunnen leren. 

“Door onderwijsprofessionals uit te dagen met receptieve kunstervaringen, ervaren zij zelf weer eens hoe het is om een nieuw perspectief te moeten vormen. Dan volgt een verbinding van bekende en onbekende collega’s en dan blijft een onvergetelijke ervaring over, ” vertelt Tamara Griffioen, cultuurcoach bij Cultuurweb.

De avond zal bestaan uit diverse culturele acts van nationaal én internationaal niveau. Dans, theater, cabaret, muziek: het komt allemaal terug. De precieze programmering zal pas op de avond zelf onthuld worden, met als rode draad: het Westlandse onderwijs in staat van verwarring. 

Westland Cultuurweb organiseert dit initiatief in het kader van Kunstpracht. In dit programma ontdekken leerlingen uit het primair onderwijs de professionele kunsten. 

Nieuwe wereld

Ilona Rozenboom, directeur-bestuurder bij Westland Cultuurweb, is verheugd met de kans om dit ook voor leerkrachten vorm te geven: “Keer op keer zien we de grote meerwaarde van Kunstpracht voor onze kinderen. Ze ontdekken nieuwe werelden, leren vanuit nieuwe perspectieven kijken en dat alles vanuit pure verwondering. Dat soort ervaringen kun je soms niet eens onder woorden brengen; het is kwetsbaar en persoonlijk. Ik vind het fantastisch dat we ook de leerkrachten mogen laten voelen wat het ontdekken van zo’n nieuwe wereld nu precies met je doet.”

Ook de gemeente Westland ondersteunt de avond. Wethouder onderwijs Anko Goudswaard: “Het onderwijs heeft zwaar te lijden gehad onder de coronamaatregelen. Hier kunnen we als gemeente weinig aan doen. Wat we wel doen is een avond te organiseren om hierbij stil te staan en het Westlandse basisonderwijs te bedanken voor de inzet in deze moeilijke tijd. Ook is dit een mooie gelegenheid om na een zware periode van thuisonderwijs en hoge werkdruk elkaar te ontmoeten en vooruit te kijken naar betere tijden”.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Opbouw vluchtelingenlocatie Haagweg in volle gang Algemeen 11 aug, 15:44
Afbeelding
Natuurlijk Delfland dient handhavingsverzoek in voor vinpootsalamanders Algemeen 11 aug, 15:22
Afbeelding
Kom tijdens de feestweek naar de expositie in de Oude Kerk Naaldwijk en ervaar 450 jaar geschiedenis! Algemeen 11 aug, 12:13
Afbeelding
D66: ‘Uiterlijk in 2025 bij elk huis een regenton’ Algemeen 10 aug, 13:50
Afbeelding
2Samen zamelt geld in voor Stichting Droom je Thuis Algemeen 10 aug, 13:16
Afbeelding
Feestweek Bij Barth in Poeldijk Algemeen 10 aug, 11:26
Afbeelding
Vermist: kitten Goof Algemeen 10 aug, 11:13
Afbeelding
Eerste Westlandse monumentenbord onthuld Algemeen 10 aug, 11:02
Afbeelding
Miquel Sinke behaalt mooie 6e plaats in het EK Mini Road Racing Algemeen 10 aug, 11:02
Afbeelding
Natuurwaardenkaart kan frustratie door stopzetten bouwprojecten voorkomen Algemeen 10 aug, 11:00
Afbeelding
Enzo van der Heijden winnaar SuperFlora Open Bloemen Toernooi op LTC Naaldwijk Algemeen 10 aug, 10:57
Afbeelding
35ste jubileum Ronde van Kwintsheul Algemeen 10 aug, 10:50
Afbeelding
Westlandse touwtrekkers weer aan het touw Algemeen 10 aug, 10:30
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief