Vader Theo van Vliet draagt het directeurschap over aan zoon Roy van Vliet.
Vader Theo van Vliet draagt het directeurschap over aan zoon Roy van Vliet. (Foto: PR)

Nieuwe algemeen directeur voor CombiVliet

Algemeen

Per 1 juli  zal Roy van Vliet zijn vader opvolgen als algemeen directeur van tomatenkwekerij CombiVliet in Maasdijk.

Roy is vanaf de start van de bouw van NoordVliet (de grootste locatie van CombiVliet in Middenmeer) de uitdaging aangegaan als locatiemanager en heeft hier de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan. Nu neemt hij de functie van zijn vader over en zijn functie als locatiemanager NoordVliet wordt overgenomen door Robert van den Ende.

Hobby’s

Ruim 40 jaar heeft Theo van Vliet aan het roer gestaan bij CombiVliet. “Inmiddels is de tijd aangebroken dat ik het rustiger aan wil gaan doen. Mijn werk is mijn hobby, maar na zoveel jaren wil ik ook tijd gaan besteden aan andere hobby’s die ik ook heel leuk vind. Daarom hebben we vorig jaar samen een plan opgesteld om mijn rol als algemeen directeur af te bouwen, zowel in- als extern. Ik ben blij dat Roy deze uitdaging op zich wil nemen. Hij heeft veel geleerd de afgelopen jaren en moet nog veel leren, maar dat was bij mij niet anders op die leeftijd,” vertelt Theo.

Basis

Roy wordt dit jaar 36 jaar op 2 juli en daarom heeft CombiVliet de officiële ‘sleuteloverdracht’ gepland op 1 juli. “We hebben een goede basis als bedrijf met veel mensen die hier al lange tijd werken, die weten hoe de hazen lopen en waar ik het met een gerust hart aan overdraag. We hebben ook veel jonge mensen die zorgen voor nieuwe verfrissende ideeën en mensen die nog niet zo lang bij ons werken maar wel de nodige ervaring met zich meebrengen, zo vormen we een mooi geheel als basis voor CombiVliet 2.0 met Roy als algemeen directeur. Natuurlijk blijf ik vanaf de zijlijn betrokken bij dit mooie bedrijf, maar anders dan in het verleden. De dagelijkse gang van zaken is niet meer voor mij vanaf 1 juli.

Tuinder

Het bedrijf werd groot in het telen van Cherrytomaten, het heette toen dan ook Van Vliet Cherrytomaten. Het groeide uit tot een bedrijf met nu vestigingen in Westland, Rilland en Middenmeer (totale oppervlakte aan kas 128ha). In het buitenland heeft CombiVliet teeltlocaties in Brazilië en Frankrijk. Ook de directie breidde uit in de loop der jaren uit met Edwin de la Combé (operationeel directeur) en Eric van Heijningen (financieel directeur).

“Vroeger toen ik nog een kind was, ging ik altijd mee tuinen met m’n vader. Als klein ventje ging ik mee naar de locaties in het Westland en later ook naar Zeeland. Ik vond het mooi om mee te mogen. Het waren de uitjes met mijn vader. Het leek me ook geweldig om nog eens op zijn stoel te mogen gaan zitten, zelf ‘tuinder’ te worden. Niet te weten dat tegen die tijd het bedrijf zo groot was geworden! De overgang naar de stap die ik nu ga zetten, is er wel een die heel mooi geleidelijk is gegaan. De afgelopen jaren ben ik al heel nauw betrokken geweest bij alle besluitvorming binnen de directie. Ik ben nu 35 jaar en word 2 juli 36, een mooie leeftijd om nu echt op die stoel te gaan zitten. Ik heb er zin in!” vertelt Roy van Vliet.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
De Carlton verrast door afgesloten weg Algemeen 16 aug, 11:41
Afbeelding
5 dingen die je meteen moet regelen als je uit elkaar gaat Algemeen 15 aug, 16:29
Afbeelding
Mealo: de eerste energieneutrale keuken van Westland Partnerbijdrage 15 aug, 13:08
Afbeelding
Pilot digitale informatieborden op Westlandse stranden Algemeen 15 aug, 13:02
Afbeelding
Opa en kleindochter exposeren samen Algemeen 15 aug, 12:19
Afbeelding
VVD wil plannen jaarrond strandpaviljoens nieuw leven inblazen Algemeen 15 aug, 11:48
Afbeelding
de pijp met... Marjoke van Arnhem-Van Baalen Algemeen 14 aug, 10:00
Afbeelding
Zwaar ongeval tussen fietser en motorfiets Monsterseweg Algemeen 13 aug, 15:38
Afbeelding
Orgelconcert door André Knevel in Wateringen Algemeen 13 aug, 14:05
Afbeelding
Vrachtwagen rijdt zich klem in woonwijk en veroorzaakt schade Algemeen 12 aug, 14:43
Afbeelding
Weekendexpositie “Karen’s Art” in de Hofboerderij. Algemeen 12 aug, 14:04
Afbeelding
LTC ’s-Gravenzande kijkt naar de toekomst, officiële opening padelbanen Algemeen 12 aug, 12:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief