27.799 peuken geraapt in Westland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: PR)

Op zaterdag 2 juli raapten honderden mensen peuken van de straten. In meer dan 50 plaatsen werd er actie gevoerd onder de naam Plastic PeukMeuk.

In Westland hebben vrijwilligers van BieKlien en Jutters Westland zich ingezet tegen deze plasticvervuiling. Tijdens de peukmeukdag verzamelden om 10.00 uur alle vrijwilligers in het winkelcentrum van ’s-Gravenzande en werd een peukenboom tentoongesteld op het Marktplein. Deze boom staat symbool voor de vervuiling die we onze natuur en aarde aandoen en kon dankzij een bijdrage via de Regeling Kleine Culturele Initiatieven van Westland Cultuurweb worden gerealiseerd.


In de maand juni zijn er in verschillende kernen opruimacties gehouden en zijn er in totaal binnen de Westland 27.799 peuken geraapt. Deze peuken worden gefotografeerd en geregistreerd in een app waarin de uitdaging PeukMeuk Westland is gestart. Doel is om 50.000 peuken in de gemeente Westland vast te leggen om zo de omvang van de vervuiling zichtbaar te maken.

Mensen die willen meehelpen aan het PeukMeuk initiatief kunnen ze contact opnemen met Bianca Tiegelaar Tiegelaar-info@bieklien.nl.